Fudbaler Monaka suspendovan jer je na dresu prekrio logo protiv homofobije

Autor: Milovan Longinov
petak 31.05.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Potvrđeno je.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Fudbaler Monaka Mohamed Kamara suspendovan je danas na četiri meča pošto je na svom dresu tokom prvenstvene utakmice prekrio poruku protiv homofobije.

Kamara je 19. maja tokom utakmice i pobede protiv Nanta 4:0, belom trakom prekrio logo koji se nalazio na grudima na dresu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju Fudbalske lige Francuske navodi se da je odluka o suspenziji doneta nakon što je saslušan 24-godišnji fudbaler Malija, imajući u vidu da je fudbaler "odbio da sprovede jednu ili više akcija za podizanje svesti protiv homofobije".

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera rekla je prošle sedmice za francuski radio RTL da bi Kamara trebalo da bude najstrože kažnjen. Svi klubovi prve francuske lige nosili su na svojim dresovima logo kampanje tokom utakmica poslednjeg kola prvenstva, dok je oznaka takmičenja bila obojena duginim bojama. Kamara je takođe prekrio i tu oznaku.

Fudbalski savez Malija je u saopštenju podržao Kamaru i naveo da su "fudbaleri građani kao i svako drugi, čija fundamentalna prava moraju biti zaštićena u svim okolnostima".

Izvršni direktor Monaka Tijago Skuro rekao je francuskim medijima da klub podržava kampanju Lige i da će o ovoj situaciji "interno" razgovarati sa Kamarom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke