Fudbaleri izdali Kumana, trener otkrio razloge remija

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.05.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Barsa sve dalje od titule.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Trener Barselone Ronald Kuman očekivano je bio neraspoložen posle remija na gostovanju Levanteu 3:3, gde je njegov tim u finišu meča ostao bez važna dva boda u borbi za titulu.

Barselona se u utorak uveče iz Valensije vratila sa samo jednim od tri boda i tako došla u situaciju da poslednja dva kola, ukoliko Real i Atletiko Madrid slave, dočeka sa četiri boda zaostatka za liderskim mestom.

Kuman je posle meča okrivio saigrače za slabije drugo poluvreme i nedostatak inteziteta u igri, koji je zahtevao na pauzi između dva dela igre.

"Preuzimam punu odgovornost. Tražio sam od igrača na poluvremenu da u nastavak uđu sa punim intezitetom, ali to se nije dogodilo. Tužan sam, imali smo dva gola prednosti", rekao je Kuman nakon remija, koji bi aktuelnog vicešampiona Španije mogao da košta titule.

Istakao je da ponekad postoje stvari koje se rečima ne mogu objasniti, ali da ključ remija vidi u slabijem drugom poluvremenu.

"U situacijama kada ste manje agresivni, reagujete kasno. Usporili smo u drugom poluvremnu i tu je nastao problem", kazao je Kuman.

Apostrofirao je da niko od fudbalera ne može biti kriv pojedinačno, te da je čitava defanziva podbacila. 

"Primanja tri gola za 45 minuta je previše za ovaj tim", zaključio je Kuman.

Barselonu do kraja sezone očekuju mečevi protiv Selte Vigo i Ejbara, ali sada više ništa ne zavisi od nje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke