Fudbalska euforija se vratila u Zagreb, Dinamov heroj najavljuje osvajanje Lige konferencija?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.02.2024.
23:18
Izvor: Sportske.net

Iako mu na domaćoj sceni ne ide ove sezone, u Evropi je slika mnogo povoljnija.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo je ove sezone prilično nervirao svoje navijače slabim igrama u domaćoj ligi, gde i dalje zaostaje za Rijekom i Hajdukom, ali je večerašnji veliki uspeh protiv španskog Betisa bacio u senku loše igre ''modrih''.

Podsetimo, Zagrepčani su uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige konferencija, pošto su u prvom meču u Sevilji savladali Betis sa 1:0, a večeras su u revanšu pred svojim navijačima igrali nerešeno, 1:1.

Betis je u prvom poluvremenu uspeo da povede golom Bakambua u 38. minutu i tako anulira prednost Dinama iz prvog meča, ali je ključni čovek večerašnjeg revanša bio japanski internacionalac Takuro Kaneko, koji je u 59. minutu postavio konačnih 1:1 i svojim golom omogućio plasman ''modrih'' među 16 najboljih u Ligi konferencija.

Posle meča, Kaneko je otkrio da se ne zadovoljava ostvarenim plasmanom, već želi da sa Dinamom osvoji trofej u ovom evropskom takmičenju.

"Cela ekipa je dala sve od sebe u odbrani, odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu, pogotovo u odbrani. Drago mi je da smo došli do ove pobede. Trener nam je dao instrukcije da ja idem pred gol kad je napad s leve strane. Ušao sam i došla je lopta do mene i postigao sam gol. Nema lakih protivnika u Ligi konferencija, ali mislim da Dinamo može da osvoji ovo takmičenje ako nastavi ovako da igra", izjavio je Kaneko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke