Fudbalska romantika na Islandu, palete i dete Srbina i Bugarke srušilo Serkl Briž!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 24.10.2024.
18:28
Izvor: Sportske.net

I sve to u jednom evropskom takmičenju.

EPA-EFE/Jakub Kaczmarczyk
EPA-EFE/Jakub Kaczmarczyk

Povezane vesti

Fudbaleri Vikingura ostvarili su pobedu u drugom kolu Lige konferencija pošto su na stadionu u Kopavoguru savladali ekipu Serkl Briža rezultatom 3:1.

Da fudbal piše romane, to odavno znamo, a upravo je jedan ispisan i danas kada je islandski tim ostvario prvu, istorijsku pobedu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Šmek čitavoj priči daje i činjenica da klub iz Rejkjavika nije mogao da igra protiv Serkla na svom stadionu koji ne ispunjava UEFA standarde, već da je morao u drugi grad ne bi li odigrao evropsku utakmicu.

A tamo, u centru pažnje našao se reprezentativac Islanda Danijel Dejan Đurić, od oca iz Srbije i majke iz Bugarske, gde je Danijel i rođen pre 21 godine.

Nekadašnji đak omladinske škole Mitjilanda bio je asistent kod izjednačujućeg gola Sigurpalsona u 17. minutu, ali je u finišu prvog poluvremena promašio penal.

Đurić se u nastavku meča iskupio na najbolji mogući način, golom u 76. minutu koji je u potpunosti preokrenuo rezultat u korist, a konačan rezultat postavio je Gunar Vatnhamar sedam minuta kasnije.

Veliko intresovanje među lokalnim življem vladalo je za meč protiv Serkl Briža, toliko da je domaćin obezbedio i dodatni kontigent karata tako što je kapacitet stadiona proširio - paletama.

Fudbal u svojoj biti.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke