Fudbalski "crème de la crème", Dušan Vlahović nominovan za Zlatnu loptu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.08.2022.
20:59
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh srpskog fudbalera.

EPA-EFE/Claudio Giovannini
EPA-EFE/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Renominrani Frans Fudbal danas je saopštio imena 30 fudbalera koji pretenduju na nagradu Zlatna lopta koja se od 1956. godine tradicionalno dodeljuje najboljem fudbaleru Evrope, a od 2007. i sveta.

Mesto među velikanima za 2022. godinu našao je i reprezentativac Srbije i fudbaler Juventusa Dušan Vlahović (22)!

Mladi napadač imao je sjajnu sezonu za sobom, prvi deo proveo je u Fiorentini, dok je na zimu prešao u Juventus. Ukupno je postigao čak 29 golova na 45 nastupa u svim takmičenjima i tako zavredeo status kandidata za Zlatnu loptu.

Na spisku potencijalnih dobitnika se, pored Dušana Vlahovića, nalaze i: Tibo Kurtoa, Rafael Leao, Kristofer Nkunku, Mohamed Salah, Džošua Kimih, Trent Aleksander-Arnold, Vinisijus junior, Luis Dijaz, Robert Levandovski, Rijad Marez, Kazemiro, Hung-Min Son, Fabinjo, Karim Benzema, Majk Manjan, Hari Kejn, Darvin Nunjez, Fil Foden, Sadio Mane, Sebastijan Ale, Luka Modrić, Antonio Ridiger, Kristijano Ronaldo, Kevin de Brujne, Virdžil van Dajk, Žoao Kanselo, Kilijan Mbape i Erling Haland.

Najviše Zlatnih lopti osvojio je Leo Mesi (sedam) koji je vlasnik i aktuelne, ali on neće imati priliku da brani tu laskavu titulu jer nije u društvu nominovanih.

Ovo je prvo izdanje nagrade koja će se dodeliti na osnovu učinka tokom sezone, a ne tokom kalendarske godine, što je do sada bio slučaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke