Novi poraz Arsenala, Totenhem mu je sad za petama!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.12.2023.
17:07
Izvor: Sportske.net

''Tobdžije'' posustaju, Totenhem stigao do nove pobede.

EPA-EFE/DAVID CLIFF
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Povezane vesti

Drugi uzastopni poraz Arsenala u Premijer ligi! Posle Vest Hema, koji je kao gost u prošlom kolu slavio sa 2:0 na ''Emirejtsu'', večeras je i Fulam bio bolji od ''tobžija'' i na svom ''Krejven Kotidžu'' slavio sa 2:1 posle preokreta.

Ovaj poraz znači pad Arsenala na četvrto mesto na tabeli posle 20 odigranih kola!

Početak nije mogao bolji da bude za Arsenal, koji je posle tačno četiri minuta igre uspeo da povede. Strelac je bio Bukajo Saka, ali najveće zasluge za ovaj pogodak idu Martineliju koji je protutnjao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, uspeo i da šutira, golman Leno je samo kratko odbio loptu do Sake koji iz neposredne blizine pogađa mrežu - 0:1.

Ta prednost ''tobdžija'' nije dugo ostala na snazi, a na izjednačenje Fulama čekalo se do 29. minuta. Odlična akcija domaćina po levoj strani, na kraju Kerni idealno centrira na ivicu peterca za Himeneza koji se našao na pravom mestu u tu priliku nije propustio - 1:1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a posle 13 minuta igre u nastavku meča Fulam se izborio za potpuni preokret. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, usledio je rikošet u kaznenom prostoru, gde se lopta na kraju odbila do Bobija Dekordova-Rida koji sa ivice peterca neodbranjivo šutira pod prečku - 2:1.

Sve je mogao da reši Pereira koji je u 87. minutu odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je prečka tada spasila ''tobdžije'' i produžila im nadu. Ipak, Arsenal večersa nije delovao kao tim koji je u stanju da napravi preokret, prikazao je jednu od najslabijih partija u sezoni i umanjio svoje izglede u trci za titulu.

Za to vreme, Totenhem je na svom terenu ostvario očekivanu pobedu nad Bornmutom. ''Pevci'' su slavili sa 3:1 i približili se na samo bod zaostatka za četvrtoplasiranim Arsenalom.

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Već u devetom minutu Totenhem je poveo posle lošeg ispucavanja golmana gostiju Neta. Domaći to koriste, osvajaju loptu i posle brze akcije Sar sa ivice šesnaesterca šalje precizan udarac po zemlji u donji desni ugao protivničkog gola - 1:0.

Nade gostiju da mogu da izbegnu poraz potrajale su do 71. minuta, kada je Lo Selso poslao upotrebljivu loptu za Sona koji je umakao pažnji defanzivaca gostiju i iskosa sa leve strane savladao Neta - 2:0.

Tada je već otpor Bornmuta oslabio, što osam minuta kasnije koristi Rišarlison za velikih 3:0. Bila je to munjevita akcija Totenhema, Džonson probija po desnoj strani, odakle šalje oštar centaršut na ivicu peterca, a Rišarlison na najbolji način završava akciju - 3:0.

Do kraja su gosti uspeli da postignu počasni gol, učinio je to Aleks Skot koji je na asistenciju Tavernijea u 84. minutu postavio konačnih 3:1.

Finiš meča obeležila je povreda Veliza koji je nešto ranije zamenio Rišarlisona, a mladi fudbaler Totenhema je u suzama napustio teren.

Zbog toga je nadoknada vremena trajala preko deset minuta, a na isteku desetog minuta nadoknade Tavernije je sjajno centrirao sa leve strane za Skota koji pogađa mrežu domaćih, ali gol nije priznat zbog ofsajda u kom se našao Skot, što je i potvrđeno u VAR sobi.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke