Gabri Veiga odlazi kao legendica Selte, Almerija poslala Valjadolid u Segundu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.06.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Bilo je drame i u borbi za opstanak.

EPA-EFE/Salvador Sas
EPA-EFE/Salvador Sas

Povezane vesti

Fudbaleri Selte iz Viga pobedili su večeras Barselonu na "Baleidosu" sa 2:1 i tako obezbedili opstanak u La ligi.

Gorelo je ekipi iz Galicije pod nogama. Morali su da trijumfuju kako ne bi razmišljali o ostalim rezultatima, pre svih, utakmica koje su igrali Valjadolid i Almerija, dok je strepela i Valensija.

Spram sebe su imali nikog drugog nego šampiona Barselonu, ali bili su silno motivisani da pred svojim navijačima izbore opstanak. I tako i bi. Vrlo disciplinovana predstava tima Karlosa Karvaljala koji je na krilima novog superstara Gabrijela Veige obezbedio Selti opstanak. Lepi golovi momka koji se dovodi u vezu sa prelaskom u Real Madrid ovog leta - prvi u 42, drugi u 62. minutu - za čak na kraju ne toliko loše 13. mesto na tabeli. 

Izašao je Veiga posle drugog pogotka zbog povrede, bilo je tu i suza i sve kazuje da je to bio oproštaj od kluba u kojem je ponikao i za koji je ove sezone dao 11 golova i upisao četiri asistencije.

Velika drama se vodila između Almerije i Valjadolida jer su rezultati na ostalim utakmicama doveli ova dva tima u situaciju da strepe. Smenjivali su se tokom 90 minuta na 17. i 18. pozicji, ali kada je točak prestao da se okreće, strelica je pala na slovo Valjadolida. Igrao se 86. minut kada je Almerija poravnala na 3:3 protiv Espanjola golom Embarbe i tako spasila sebe, a poslala klub koji je u većinskom vlasnišvu čuvenog Ronalda, u Segundu.

Da zaključimo i ovaj deo tabele: Valjadolid, Espanjol i Elče su novi drugoligaši.

Ne možemo, a da se ne dotaknemo velikog Hoakina koji je večeras odigrao svoj poslednji meč u karijeri. Bio je to njegov 622. u La ligi čime je uz Zubizaretu postao fudbaler sa najvećim brojem utakmica u španskom prvenstvu. Bez suza nije moglo...




Rezultati:

Betis - Valensija 1:1 (1:0)
Selta - Barselona 2:1 (1:0)
Elče - Kadiz 1:1 (0:1)
Espanjol - Almerija 3:3 (1:0)
Valjadolid - Hetafe 0:0 (0:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke