Garsija: "Ovo je Roma!"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.08.2015.
23:35
Izvor: Beta

Rudi Garsija je istakao na konferenciji za medije da je presrećan zbog načina na koji je igrala njegova ekipa.

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Trener Rome Rudi Garsija rekao je da su njegovi fudbaleri u večerašnjoj pobedi nad Juventusom delovali tačno onako kako on želi, dok je Masimilijano Alegri kazao da je "stara dama" bila previše "pokorna".

"Ovo je Roma kakvu sam hteo. Ovo je Roma koja je stvarala vrhunski fudbal tokom mojih prvih 18 meseci u klubu. Zajednička želja svih u timu, uključujući i rezervi, donela nam je dodatnu snagu. Znao sam da imamo sjajne igrače, iako mi je izbor bio ograničen u odbrani", rekao je Garsija na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Roma je danas pobedila četvorostrukog uzastopnog šampiona Juventus sa 2:1 i tako prekinula lošu seriju nad velikim rivalom. Strelci su bili Miralem Pjanić i novajlija Edin Džeko.

"Uvek razmišljam o kolektivu i više od svega sam srećan zbog mojih igrača. Mogli smo da budemo bolji kada smo vodili 2:0 protiv 10 igrača, ali smo zaboravili da posle prvog gola pritisnemo Juve. Tek je početak sezone, tako da ovakve partije nagoveštavaju put koji treba da sledimo. Nadam se da ćemo se ovako smešiti tokom sezone. Početak je dobar, za sad", rekao je Garsija.

Alegri je kazao da je njegov tim bio previše "pokoran", ali i da nije zabrinut nakon najlošijeg starta sezone Juventusa.

"Dobro smo reagovali, ali je naš stav bio previše pokoran od početka meča. Igrali smo protiv sjajne Rome i bili smo pod velikim pritiskom u prvom poluvremenu. Nismo uspeli da pređemo pola i da napadnemo"
, rekao je Alegri za italijanske medije.

Juventus nikada do sada nije počinjao sezonu sa dva uzastopna poraza.

"Nisam zabrinut. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Moramo da nešto menjamo, pre svega mentalno. Sutra je konačno kraj prelaznog roka i moći ćemo da se koncentrišemo da zajednički radimo, kao grupa. Ne volim kad se ljudi samosažaljevaju, tako da moramo sada vredno da radimo i prevaziđemo ovu situaciju", rekao je Alegri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sergio Kun Aguero
Monday, 31.08.2015
15:31

Like a BOSSnian.nOva sezona je Romina sezona ubedjen sam 100%.

avatar
Zvezda_aa_YNWA
Monday, 31.08.2015
09:15

Ako neki fudbaler vrijedi 100m ,onda je to Arturo Vidal. A pustili su ga za danasnje prilike smijesnu cijenu,e sad se tacno vidi da im samo Arturo fali !!

avatar
Делија_момак
Monday, 31.08.2015
09:10

Роми треба бољи тренер од Гарсије. Овај није за велика дела

avatar
as roma u srca
Monday, 31.08.2015
09:04

tako je, samo napred do scudeto

avatar
Ako cemo realno
Monday, 31.08.2015
08:29

Samo desni bek, i mozda jos jedno krilo, ako Ljaja ili Iturbe odu na pozajmicu i to je to..

avatar
Lord Bobinho10
Monday, 31.08.2015
00:27

Ja sam rekao da ce Roma biti 1 gavorit za titulu Juve je dosta slabiji nego prosle sezone.

avatar
Liquid Swords
Sunday, 30.08.2015
23:51

To je taj dibala od 40 miliona, to je taj morata za koga kad sam rekao da je precenjen ste mi lupali minuse.Da, isti taj morata sto se nalazi pored mesija na pesu, sto je dao dva gola sa gol linije. To je taj vicesampion evrope. To je taj pogba od 130 miliona. Sram da vas bude !

avatar
nemanja.jankovic
Sunday, 30.08.2015
23:55

Za ostale necu da komentarisem, ali Pogba je nestvarno dobar igrac, dokazao vise sezona, jedna utakmica ne umanjuje ono sta on zna i koliko vredi! :) Pozdrav

avatar
stevan_vasic90
Monday, 31.08.2015
05:55

Zaista Pogba je odlican igrac, mozda sad deluje malo zbunjeno bez Pirla, ali kako sezona bude odmicala opustice se u potpunosti. Mada ostali stvarno deluju ocajno, da Chiellini onako pusti Dzeka da ga zagradi i dobije vazdusni duel bez i da je skocio-nedopustivo, meni je ono delovalo smesno i zalosno da jedan onakav defanzivac poput njega tako reaguje, koliko god da je Edin Dzeko sjajan napadac. Pogba je bio dobar, sto je bilo do njega on je radio-prenese loptu sa svoje polovine na protivnicku i prosledi je kreatoru igre-ali to i jeste problem, sto kreatora nije bilo, Draxler ih je ispalio i ja zaista ne vidim ko ce u Juventusu da bude ofanzivni vezni ukoliko do kraja prelaznog roka nesto ne smuljaju. Dybala ne moze, to je se vidi, decko je napadac, i to odlican napadac, ali ne kreator igre. Marchisio fali, ali opet, ni on nije ofanzivni vezni vec centralni.

avatar
Pedjaa11
Monday, 31.08.2015
03:30

Dje se to dokazao ??? Sa par golova iz daljine, ok ima dobar sut. Cime se to jos dokazao vise sezona? Igrao je sa Pirlom koji je mozak ekipe i VIdalom koji je motor ekipe, ne treba ni o cemu da razmislja nego samo da ide naprijed, ove godine cemo ga vidjet bez njih dvojice kako ce se pokazati.

avatar
koki77
Monday, 31.08.2015
00:39

Pogba je odigrao 5 utakmica dobro.. ostale je bio solidan ali ne savrsen.. lako je biti igrac pored pirla i vidala sad cemo da vidimo..