Gasi se Vitese?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.03.2023.
18:15
Izvor: Sportske.net

Osvojili su Kup i Johan Krojf šild 2017. godine.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fudbalskom klubu Vitese preti oduzimanje profesionalne licence zbog ne rešavanja stadionskog pitanja.

Klubu osnovanom 1982. godine ističe zakup stadiona "Gelredom" koji je u vlasništvu kompanije "Nedštede". Pokrenuti su sudski procesi i novi vlasnik kluba Koli Peri pokušava da izvuče situaciju. 

Sve vreme se činilo da je dogovor blizu i da će Vitese potpisati ugovor do 2030. godine s cenom rente većom od 2.150.000 evra godišnje koliko trenutno iznosi. Klub je želeo da preuzme sve pravne troškove od "Nedštedea" kako bi se sve rešilo pozitivno po "žuto-crne". 

Ono što predstavlja ogroman problem za njih jeste čvrst stav Fudbalske federacije Holandije (KNVB) da klub bez stadiona gubi profesionalnu licencu. S ovim stanjem stvari, Vitese od 1. oktobra 2023. godine ne bi imao svoj dom.

Iz tog razloga, Vitese pokreće "hitni sudski tretman" kako bi izbegli gubitak licence i selidbu u amaterski rang tamošnjeg fudbala. U tom slučaju, kako se navodi u pismu advokata "jedan od najstarijih holandskih klubova, tim sa bogatom istorijom, izgubio bi mnoge pristalice, sponzore, igrače, zaposlene, volontere. Drugim rečima, prestao bi da postoji".

Vitese uskoro mora da ima stadion na raspolaganju kako bi KNVB dobio garancije oko učesnika za sezonu 2023/24. Hitnu žalbu, Sud u Arnemu razmatraće 7. aprila, a odluka će biti saopštena 11.

Klub iz Arnema koji sa klupe predvodi Filip Koku trenutno je 14. na tabeli Eredivizije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke