Gasperini večeras igra za svoj Juve? Nikako, ovo je priča!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.05.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

Šta su koreni trenera Atalante, kakve veze ima sa šampionom i da li će Atalanta igrati za Juve?

 EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Ostalo je još 90 minuta u Italiji, sve će biti poznato večeras, duel u Bergamu najavljuju kao meč od 50 miliona za Milan. Kiks "Rosonera" čeka Juventus koji će prvo morati da pobedi Bolonju. Siniša Mihajlović im je poručio da se ne nadaju previše, da će "Felsinei" učiniti sve da ih zaustave. Ne da Mihajlović čini uslugu Milanu koji je trenirao, gleda sebe, iako je u konkurenciji za Pirlovog naslednika.

Andrea Pirlo je juče izjavio da njegova sudbina ne zavisi od četvrtog mesta, ali malo ko se slaže. Ako Juventus večeras ostane bez Lige šampiona, gotovo je sigurno da će platiti ceh, osvojio je kup i Superkup, ali peta mesta se u Torinu ne praštaju.

Navijači Juventusa se više boje svoje ekipe nego raspleta u Bergamu. Milan je desetkovan, otpao je i Rebić, pali su, a veruje se da će Atalanta igrati punom snagom, iako su razočarani porazom u finalu kupa. Gasperini ima plan da izvede najjači tim.

Neki pričaju da će učiniti sve da pomogne Juventusu u kome je bio trener mlađih kategorija i direktor omladinske škole, ali nikada nije dobio šansu u prvom timu. Gasp je rođen u okolini Torina, prošao je školu Juventusa, ali nije debitovao sedamdesetih u timu kojije vladao Italijom. Nikada se kao igrač nije vratio u Juventus. Iako je dete kluba, on je napustio Torino 2003. i počeo samostalnu karijeru u Krotoneu, nema nikakve veze sa klubom.

Igra za sebe, kako je napomenuo, nema nikakvih emocija, želi da bude drugi što će biti najbolji plasman u istoriji kluba. Za ovih pet godina nije uspeo da osvoji trofej, igrao je dva finala kupa, Atalanta igra već par sezona Ligu šampiona. Pominje se da bi mogao da ode, navodno u Englesku, ili čak u Juventus, ali je predsednik Perkasi to juče odbacio i rekao da trener ostaje. Videćemo koliko može Atalanta, ispumpana od finala, ali prošle godine je Milan primio pet golova na ovom gostovanju.

Eventualno Juve bi mogao da sačeka kiks Napolija, ali to je malo verovatno, dolazi im Verona koja je odavno na odmoru. Napoli je pobedom siguran, to bi bio oproštajni poklon Gatuza koji odlazi iz kluba, nije u dobrim odnosima sa predsednikom De Laurentisom koji planira da na mesto trenera dovede Spaletija. 

Dueli u Bolonji, Bergamu i na stadionu "Dijego Maradona" u Napulju igraju se večeras od 20:45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Sunday, 23.05.2021
13:49

Vi Boki jedino sudiju da opustite, to vas koči, a ne Pirlo. Pozdravi Vlajka ako ga vidiš