Gatuzo posle otkaza: "Dotakli smo dno, izgubili dušu"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 19.02.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Novi trener Marseja trebalo bi da bude Žan-Luj Gase.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Olimpik Marsej ostao je bez trenera, a tim povodom Đenaro Gatuzo je na konferenciji za medije imao završnu reč. 

"Pričao sam im prilično smireno u svlačionici. Rekao sam im da ja pravim izbore i da nikada ne bežim od odgovornosti. Ali u fudbalu, morate imati dušu, a to je tačno ono što nam trenutno nedostaje. Bez duše na terenu, sve je mnogo teže. Dotakli smo samo dno. Nalazimo se u vrtlogu, u začaranom krugu. Smatram, da je duša ključna reč u ovoj priči“, rekao je Gatuzo.

Sportski direktor kluba Medi Bantije je na ovoj konferenciji kritikovao jednog od najboljh fudbalera svog tima, Žonatana Klausa.

"Došao sam u klub u novembru i odmah sam upozoren na dvojicu, trojicu fudbalera čije ponašanje često prelazi granicu. Žonatan je jedan od njih. Znam da je nekoliko puta bio na razgovorima kod trenera da mu se iznova predoči šta se očekuje od njega, kako treba da koriguje stav, da se postavi kao lider, kako treba da se ponaša reprezentativac Francuske. Mislili smo da je primio poruku, ali očigledno nije“ rekao je Benatije.

Gatuzo je Olimpik preuzeo 27. septembra prošle godine i od tada ne cvetaju ruže, tim već sedam utakmica ne zna za pobedu, a trenutno zauzima deveto mesto na tabeli.

Novi trener Marseja trebalo bi da bude Žan-Luj Gase. Očekuje se da nekadašnji selektor Obale Slovonače potpiše ugovor do kraja sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke