Gatuzo prodrmao Italiju: "Razočaran sam u Napoliju"!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 31.01.2021.
21:39
Izvor: Sportske.net

Mladi stručnjak podsetio zašto je bez dlake na jeziku.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Trener Napolija Đenaro Gatuzo, oštar na jeziku kao i uvek, bez ustezanja govorio je posle pobede protiv Parme da je razočaran dešavanjima u klubu koji vodi poslednjih 20-ak dana.

Napoli se posle prošlonedeljnog poraza u Veroni, vratio na pobednički kolosek u Seriji A trijumfom protiv Parme 2:0, a nekada trofejni fudbaler je posle meča imao "treće poluvreme" pred kamerama.

"Nikada nisam smatrao da me ovaj tim ne sledi. Da je suprotno, preneo bih to svima u klubu", iskreno je započeo razgovor sa Skaj sport italijanski stručnjak. 

"Igrati protiv Parme nije lako. Oni uvek igraju visok presing. Odigrali smo dobro, volim ovaj tim. Osetili smo opasnost kada se približila. Video sam pravi nastup, bez obzira na manje tehnike nego inače", rekao je Gatuzo.

Nastavio je u žestokom stilu.

"Stavljaju mi glavu na panj svaki dan, izgleda da smo drugi od pozadi. Pojedine kritike mogu da se odnose na igrače, ali nisam pročitao šta su rekli. Sada smo pobedili, ali ako izgubimo naredne dve, opet će biti rasprave", kazao je Gatuzo.

Naglasio je da je razočaran trenutnom situacijom u Napoliju, ali i da mu je odnos sa predsednikom Aurelijom De Laurentisom uvek bio na dobrom nivou.

"Uvek je to bio dobro odnos, ali ja ne mogu da odbacim da je u poslednjih 15 do 20 dana bilo razočarenja sa moje strane zbog svega šta se dešava u klubu", priznao je Gatuzo.

Istakao je da nije licemer i da veoma poštuje prvog čoveka Napolija.

"Nikad nije želeo da bilo šta propustim. Ja sam njegov radnik. Tražio sam Bakajoka da mi dovede, on mi je to učinio. Veliko poštovanje. Ipak, prema mom mišljenju, bilo je loše vođeno. Nisam sebi dozvolio da pregovaram sa drugim klubovima, a zvali su me", rekao je Gatuzo.

Dodao je da je preskočio pozive klubova koji su želeli da ga angažuju.

"Ja sam osoba onakva kakva jesam", zaključio je Gatuzo.

Napoli posle nepunih 20 kola zauzima peto mesto sa 37 bodova, devet manje od lidera Milana uz jedan meč zaostatka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke