Gatuzova godina u Milanu - da li "Rosoneri" imaju pravo da budu nezadovoljni?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 27.11.2018.
18:18
Izvor: Sportske.net

Statistika pokazuje drugačije...

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Đenaro Gatuzo je stigao na klupu Milana pre tačno godinu dana kada je zamenio Vinćenca Montelu nakon niza loših rezultata.

Uspeo da izbori plasman u Ligu Evrope kada se to činilo teško izvodljivim, a i da zadobije poverenje uprave koja mu je produžila ugovor do 2021. godine.

Međutim, promenom rukovodstva "Rosonera", Rino je sve češće na udaru zbog toga što ekipa ne pruža partije u skladu sa renomeom kluba.

Spominjali su se brojni treneri poput Arsena Vengera koji bi ga zamenili, ali čini se da u Milanu ipak nemaju razloga za nezadovoljstvo uzevši u obzir sve okolnosti.

Kada se saberu svi bodovi italijanskih klubova od trenutka kada je Gatuzo stigao na San Siro, Milan se nalazi na trećem mestu iza Juventusa i Napolija.

Trenutno su na petom mestu na tabeli uz dobre šanse da se plasiraju u narednu rundu Lige Evrope.

Gatuzo izvlači maksimum iz svojih igrača, u to nema sumnje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 27.11.2018
20:23

Meni se cini da vi imate jos jednog novinara koji, onako najblaze receno, odnosno, u nedostatku bolje reci, ne voli i ne postuje Milan. Koliko juce (i bukvalno) smo imali prilike da procitamo da smo klub bez ambicija iako ni primedba za novac ne stoji jer nas drzi prebogati Eliot. 66 bodova od mogucih 11 je sve samo ne dobro i zadovoljavajuce, nas skor 18-12-7 je nadasve skroman i prosecan ucinak, covek ima manje od 50% pobeda i 45 izgubljenih bodova, ne vidim kako to mogu da pohvalim i pozdravim. Dok sam jos i mogao da razumem brojne kikseve u prosloj sezoni jer je dosao da spasi sta se spasti moze i da ''izvadi fleke''one stetocine koja je harala kod nas, u ovoj vec nikako ne mogu, a do njih i do te krize je doslo i pre ovih silnih povreda (nemojte mi samo reci da je Strinic bitan faktor jer je donedavno samo on bio povredjen), a i za te povrede je odgovoran Rino zajedno sa medicinskim timom pa i sportskim sektorom, sto da ne.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 27.11.2018
21:29

* od mogucih 111

avatar
lol (NewProfile)
Tuesday, 27.11.2018
20:07

Realno nije trener za prvi tim, za asistenta je rodjen. Pogledajte samo prosli mec, ne zna da umiri igru time sto ce napraviti neku izmenu, njegova krivica je taj neresen rezultat. Druga stvar sto su Roma i Lacio nikad slabiji i generalno Milan ima sanse da se domogne 4 mesta. Sa jedne strane imao je i srece jer da Romanjoli nije doneo one dve pobede, Milan bi sada bio u donjem delu tabele, opet nije imao ni srece u nekim mecevima kao sa Kaljerijem, Atalantom, Empolijem. Kad se podvuce crta igraci igraju dobro samo zbog njegove agresivnosti i strascu koja ga je krasila i kada je bio igrac. Iskreno mislim da Milanu za povratak na put treba konacno pravi trener, volim Gatuza, nadam se da ce uspeti ali za sada toplo/hladno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 27.11.2018
21:10

Razumem sta hoces da kazes, ali, protiv Kaljarija nismo ni zasluzili vise od jednog boda, to nije bio plod nesrecnih okolnosti, cak smo i gubili, a mislim da je sudija pritom propustio da svira najmanje jedan penal za njih.

avatar
Nemanja Bojović
Tuesday, 27.11.2018
19:30

A što se Milana tiče, siguran je povratak u sam vrh evropskog fudbala, ipak velikani zauvek ostaju velikani, uzmimo primer Novaka koji je imao veoma lošu prošlu sezonu pa vidite sad gđe je... Tako će biti i sa Milanom, nadam se