Gavi zabrinuo, Alba pogurao Barsu na Nou Kampu, Almerijina tri boda vrede kao šest!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 02.05.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

U terminu od 19.30, večeras su odigrane dve utakmice 33. kola španske Primere.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su ekipu Osasune na Nou Kampu rezultatom 1:0.

Dugo su se Ćavijevi izabranici mučili da slome otpor žilavog rivala koji je u Kataloniju stigao rasterećeno, ali problem je nastao već sredinom prvog poluvremena kada je posle oštrog starta isključen Herando.

Iz slobodnog udarca pokušao je Rafinja, ali bez uspeha.

Problemi nisu zaobišli ni domaću ekipu jer je Gavi nedugo zatim morao da napusti teren zbog povrede, zamenio ga je Fati.

Ekipa iz Pamplone branila se lavovski, činilo se da će čak uspeti da izađe neporažena posle poništenog gola Levandovskog, ali detalj iz 85. minuta poremetio je sve planove gostiju.

Akcija Barse tekla je prilično sporo, lopta je posle dodavanja De Jonga stigla do Đordija Albe koji je uz dosta sreće uspeo da matira Fernandeza na prvu stativu i tako odvede svoj tim do pobede.

Katalonci su ovom pobedom dodatni pritisli Real od kojeg sada imaju 14 bodova više, ali Madriđani svoj meč igraju večeras.

Almerija je na domaćem terenu stigla do velika tri boda protiv Elčea koja mogu značiti i šest, uzevši u obzir borbu za opstanak.

Domaćin je slavio sa 2:1 golovima Leaa Baptistaa u 22. i Adrijana Embarbe u 52. minutu, utešni pogodak gostiju delo je Ezekjel Ponse u prvom minutu nadoknade vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke