Gde će Salah iz Liverpula?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.03.2021.
13:40
Izvor: Sportske.net

Liverpulu ne ide ove sezone u Premijer ligi, iako početak to nije nagoveštavao. Definitivno treba očekivati i odlaske.

 EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

Šta se dešava sa Liverpulom?

Ekipa Jirgena Klopa je u nekoj vrsti tranzicije, nakon osvojene Lige šampiona i Premijer lige došlo je i do pražnjenja, nije samo u pitanju manjak kvalitetnih fudbalera zbog povreda koje su ove sezone namučile tim. 

Kvalitet nesumnjivo postoji, ali je vreme i za neke promene, pisali smo vam već da ćemo verovatno Klopa i sledeće sezone gledati na klupi, a da li će u timu biti i najveće zvezde?

Salah je prvo ime koje se spominje kada govorimo o zvezdama Liverpula, a postoje priče da bi mogao da ode na kraju sezone u želji da igra Ligu šampiona (naravno, ukoliko Liverpul ne stigne do top 4). 

"Znam ja za lojalnost mojih igrača. Nije ovo situacija kada igrač dođe i kaže da hoće da ide jer bi da igra Ligu šampiona", rekao je Klop pre nekoliko dana. 

Na jednom blogu na portalu "Liverpool.com" objašnjeno je i zašto Salah neće ići nigde ovog leta. 

Razlog - nema gde. 

Premijer liga jednostavno ne dolazi u obzir zbog lojalnosti koje ima prema navijačima, a od ostalih, oni koji bi mogli da ga priušte su Real Madrid, Barselona ili PSŽ. 

PSŽ ne želi da troši ogroman novac, naprotiv, pandemija je pogodila i ovaj klub i daleko od toga da je ovo normalna godina za njih. Barsa i Real? Zna se ko su njihovi primarni ciljevi - Mbape i Haland, Salah se i ne dovodi u vezu sa ovim klubovima. 

Za Salaha bi klub koji ga želi morao da izdvoji 150 miliona minimum. 

Bajern Minhen? I oni žele Halanda, a po mnogim mišljenjima, Salah se i ne uklapa u tim Hansija Flika...

Italijani? Ni od njih ne možete očekivati da razbiju kasicu ovog leta, Juventus je izgubio mnogo sinoć porazom od Porta, gubici su vidljivi i još 150 miliona bi im bio nož u leđa, posebno za igrača koji je možda u zenitu svoje karijere u ovom trenutku, ali je pitanje gde će biti za dve ili tri godine. 

Inače, Salah sa Liverpulom ima još dve pune godine do kraja ugovora. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke