Gde je Gvardiola pogrešio?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.05.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Prve reakcije posle finala.

Beta/Jose Coelho/Pool via AP
Beta/Jose Coelho/Pool via AP

Povezane vesti

Pep Gvardiola ponovo nije uspeo da sa Sitijem osvoji evropsku titulu, iako je ove sezone bio najbliži tome.

Čelsi se večeras u Portu pokazao kao nepremostiva prepreka, slavio je u finalu protiv Sitija rezultatom 1:0, golom Haverca, pa iako je Gvardeiolin tim osvojio Premijer ligu, na kraju ove sezone ostao je gorak ukus.

Gde je Gvardiola pogrešio večeras je pokušao da objasni i naš nekadašnji repšrezentativac i svojevremeno fudbaler Čelsija Mateja Kežman.

''Čelsi je zaslužio da pobedi i osvoji trofej. Manjak pritiska koji je Tuhel imao u odnosu na Gvardiolu možda je i presudio. Gvardiola je nekako lutao, mislim da je pogrešio, da je izgubio celo prvo poluvreme. Nisam trener, pričam iz ugla nekog ko je igrao fudbal, ali mislim da je imao manjak jednog igrača u veznom redu, tu je falio neki kreativac poput Rodrija, Fernandinja, Ferana Toresa. Tu je bio veliki problem. Siti nije uspeo da nametne svoj prepoznatljivi fudbal. Čelsi nije mnogo pametovao, isti sistem, slična grupa igrača i pokazalo se da je sazrela da osvoji trofej'', smatra Kežman u studiju TV Arena Sport.

Jedan od gostiju bio je i naš trener Aleksandar Rogić, koji pre svega odaje priznanje Čelsiju na prikazanoj partiji, pa tek onda nalazi mane u igri Mančester sitija.

''Falilo im je više balansa, kako bi stvarali šanse i radili ono što rade stalno. Nije postojala obezbeđena širina napada, što je preduslov za cirkulaciju i veći posed lopte. Ali, utakmica je, pre svega bila fantastična, atomski fudbal sigurno 60-70 minuta. I nije toliko Gvardiola pogrešio, koliko je Čelsi bio na visini zadatka. Čelsijeva odbrana je bila vrlo kompaktna'', naglasio je Rogić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke