Gde je ova želja bila ranije? Keln sačuvao svoj status

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.05.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net

"Jarčevi" neće u Cvajtu.

@fckoeln/Twitter
@fckoeln/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Kelna sačuvali su status bundesligaša pošto su u revanšu doigravanja savladali Holštejn Kil sa ubedljivih 5:1 (4:1). Prethodno su prvi meč na svom terenu izgubili sa 1:0.

Teško je setiti se kada su viđena tri gola u prvih šest minuta neke utakmice... Ulog je bio Bundesliga, a da je Keln imao ovakvu želju tokom sezone, ne bi brigao o opstanku.

 Kapiten Jonas Hektor je anulirao prednost Kila nakon tri minuta igre, a već u sledećem napadu Li je natrčao na odbranu Horna i glavom ga prebacio. Na desnoj strani terena ekipe Kila duvao je snažan vetar, što su „jarčevi“ i te kako umeli da iskoriste. 

Prva tri gola došla su posle centaršuteva upravo sa tog, iz njihove perspektive, levog boka, a ogromnih 4:1 posle prvih 45 minuta postavljasjajnim golom Rafael Čikos. Ovaj put, lopta nije došla sa levog krila...

Mogao je Keln u drugom delu meča da do vrha napuni mrežu Kila, ali je odlično branio grčki golman Helios, koji je u prvom poluvremenu direktan krivac za jedan od četiri gola. Ipak, u 84. minutu Škiri je potvrdio ubedljiv trijumf svog tima pošto je natrčao na povratnu loptu Tilemana.

Keln tako ostaje član elite, a prethodno su plasman u Bundesligu izborili Grojter Firt i Bohum, dok su ispali Šalke i Verder.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke