Genijalni Luis Kampos - Šta Murinjov prijatelj dotakne, pretvara u zlato!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.08.2020.
16:33
Izvor: Sportske.net

"Doge" su sjajno poslovale u prethodnih par prelaznih rokova.

screenshot - twitter.com
screenshot - twitter.com

Povezane vesti

Luis Kampos je napravio čudo na "Pjer Moroju", pre toga je bio veoma uspešan i u redovima Monaka, a sve je praktično počelo u madridskom Realu, kada ga je Murinjo doveo da bude skaut "kraljevskog" kluba i da se lati trenerskog posla, koji mu nije najbolje išao za rukom.

Za tri godine provedene u redovima Monaka doveo je u klub zvezde poput Radamela Falkaa, Žoaa Mutinja, Hamesa Rodrigeza, Fabinja, Marsijala, Rikarda Karvalja, Bernarda Silve, Dimitra Berbatova, Tijemua Bakajoka, Kondogbije, Lemara, ali i mnogih drugih.

Stigao je potom u redove Lila, koji je za par godina postao jedan od najboljih francuski klubova i koji prikazao sjajan model poslovanja u savremenomm fudbalu.

Pažljivo su birani talentovani igrači, dovođeni su za relativno mali novac, nekolicini su "Doge" pomogle i da ožive karijeru, pravi primer je Renato Sančes, svojevremeno "Zlatni dečak", koji se izgubio u redovima minhenskog Bajerna.

Ovog leta je Lil napravio još jedan sjajan posao, prodali su Viktora Osimena za 80 miliona evra Napolija (70+10), makar tako tvrde francuski mediji, transfer je ozvaničen, ali Italijani su uporni da je tim iz Napulja za Nigerijca platio 60 miliona evra (50+10).

Viktor Osimen Osimhen Doni van de Bek

Teško da ćemo saznati pravu istinu skorije, u svakom slučaju oboren je rekord italijanskog kluba, a kako je Osimen u klub stigao minulog leta za 22 miliona evra, jasno je da su "Doge" odradile odličan posao.

Prethodnog leta je Arsenalu prodat Nikola Pepe, tu je tek napravljen fantastičan profit, zaradili su 80 miliona evra, a reprezentativac Obale Slonovače je doveden za osam puta manju cifru.

Prošlog leta su ekipu napustili i Rafael Leao, koji je za 23 miliona evra pojačao Milan, kao i Tijago Mendeš koji je za 22 miliona evra pojačao Lion.

Portugalac je na "Pjer Moroj" stigao kao slobodan igrač, Brazilca su platili devet miliona evra.

Luis Kampos šta god da dodirne pretvara u zlato, Lil zaista sjajno posluje, rastu vremenom kao klub, dovode jeftino i prodaju skupo, pružaju šansu mladim igračima i imaju razvojne timove u Belgiji i Portugaliji, što je takođe veoma značajno za poslovanje ovog klub.

Tako se spekuliše da će ovog leta dovesti Anhela Gomeša iz Mančester junajteda i proslediti ga u Boavistu ili Belenenseš na pozajmicu, gde će igrati redovno u timu sa sredine tabele portugalske Primeire.

U svojim redovima još uvek imaju cenjene talente poput štopera Gabrijela, kojeg prate Napoli, Everton i Mančester junajted, vezistu Jazičija, kojeg je svojevremeno Lacio hteo kao zamenu za Sergeja, Džonatana Ikonea, kojeg mnogi vide u Dortmundu umesto Sanča ili u Totenhemu kod Murinja, pomenutog Renata Sančesa, koji je ponovo na ceni i turskog reprezentativca Zekija Čelika, kojeg prate timovi iz Premijer lige, ali i italijanski velikan Milan.

Baner 6

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Sunday, 02.08.2020
16:58

Zaboravili ste ponajboljeg, Bubakara Sumarea koji vec odigrao drugu odlicnu sezonu a tek su mu 21, za njega se raspitivala i Barselona