Genijalni Pedri u Mesijevom stilu doneo pobedu Barsi!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.04.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Čarolija Pedrija rešila derbi.

 EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su Sevilju rezultatom 1:0 u derbiju 30. kola španske Primer.

Barselona je bila bolji protivnik na "Kamp Nou" u prvom poluvremenu. Imali su domaći konstantnu terensku incijativu, ali nisu stvorili ni jednu veliku priliku. Najbolji pokušaj videli smo u 46. minutu kada je Obamejang uputio dobar udarac, ali je golman Sevilje Bonu odlično odbranio. 

Ćavijeva ekipa podigla je tempo u drugom delu, Katalonci su igrali sjajan presing i brzo dolazili do poseda lopte. To im je omogućilo da konstantno budu blizu gola Sevilje, ipak najbolje prilike došle su posle kornera.

Prvo je u 63. minutu sjajni Arauho bio najbolji u skoku posle udarca iz uglav, sjajno šutirao, ali je vrhunskom odbranom Bonu spasio Sevilju. Šest minuta kasnije Đerar Pike je najbolji u skoku, ovoga puta prečka je bila saveznik gostima.

Trenutak magije videli smo u 72. minutu. Pedri je uzeo loptu na dvadesetak metara od gola rivala, napravio nekoliko lažnjaka, "slomio kičmu" dvojici gostujućih fudbalera i sjajno pogodio u malu mrežu gola Sevilje za veliku radost publike na "Kamp Nou" koju je ovaj potez podsetio na legendarne partije Lionela Mesija u Barsinom dresu.

U završnici meča gosti su imali odličnu priliku, posle greške Ter Štegena, Agustinson je imao odličnu situaciju da donese bod svom timu, ali se nemački golman iskupio za grešku i odbranio pokušaj Šveđanina.

Naš Nemanja Gudelj odigrao je 77 minuta za goste.

Barselona se trenutno nalazi na drugom mestu Primere  sa 57 bodova, 12 manje od Reala, ali i utakmicom manje u odnosu na Madriđane. Sevilja je četvrta sa 57 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke