Genijalnost Matića i Ronalda poništila Čelsijeve atake - Liga šampiona je daleko

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.04.2022.
22:36
Izvor: Sportske.net

Junajted se provukao na majstorstvo.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija podelili su bodove odigravši 1:1 (0:0) u utakmici 37. kola Premijer lige koja je odigrana unapred.

Čelsi ne može biti previše zadovoljan ostvarenim rezultatom s obzirom na to koliko su prilika imali i propustili, dok je Junajted praktično iz jedna prave šanse došao do krucijalnog gola.

Tim Tomasa Tuhela kontrolisao je dešavanja na terenu u prvom poluvremenu. Lako su dolazili u situaciju da kreiraju, pre svega, preko Ngoloa Kantea koji je imao pregršt prostora da povuče loptu i to je radio maestralno. Na te načine povezivao je Kaja Haverca i Mejsona Maunta sa golom, ali njegovi saigrači nisu bivali precizni. David de Hea je bio odličan na golu domaćina sprečivši Čelsi da stekne prednost u prvih 45 minuta.

Nakon što je otkucao jedan čas igre, viđen je pogodak. Ris Džejms je dobio loptu na desni bok i imao je sve vreme ovog sveta da je prihvati, namesti se i uputi dobar centaršut za Haverca koji nije najbolje zahvatio loptu, ali se ispostavilo kao idelano za Markosa Alonsa. Španac ju je perfektno dočekao i volej udarcem zatresao mrežu za vođstvo Tuhelove ekipe.

Međutim, samo minut i po kasnije - izjednačenje. Genijalnost Nemanje Matića došla je do izražaja, baš kao i majstorstvo Kristijana Ronalda. Srpski vezista je lob pasom pronašao svog napadača koji besprekorno prihvata loptu i onda cepa mrežu Mendija za 1:1.


Gosti su bili bliži pobedi, ali promene rezultata nije bilo do kraja susreta. Ostaće upamćeno da je mladi Alehandro Garnačo debitovao za Junajted sa 17 godina.

Čelsi ima 66 bodova na na trećem mestu, dok je Junajted na petom sa 55, uz dva pet poena manje i dva meča više u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke