Istorijsko veče za Luku Ranijerija nije začinjeno pobedom Fiorentine

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Godinama je čekao na svoj prvi gol, večeras je dao dva, ali njegov tim je dva puta ispustio prednost.

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Povezane vesti

Posle prvog kola, Čukarički je jedina ekipa u Grupi F koja je bez bodova.

''Brđani'' su večeras poraženi u Budimpešti od Ferencvaroša sa 3:1, a za to vreme Genk i Fiorentina su u Belgiji remizirali rezultatom 2:2.

Fiorentina je povela već u sedmom minutu meča. Najpre su iznudili korner sa desne strane, odlično ga je izveo Biragi, a kod druge stative je loptu glavom zahvatio Luka Ranijeri, gađao pod prečku i  uspeo da savlada golmana Vandevorta - 0:1. Bio je to njegov prvi gol za Fiorentinu u seniorskoj konkurenciji.

Genk je izjednačio samo pet minuta kasnije. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca na oko 40 metara, iskosa sa desne strane. Usledio je centaršut u kazneni prostor, gde se lopta odbila od dvojice igrača Fiorentine, što je iskoristio Zećiri i iz peterca prosledio u mrežu - 1:1.

Ali, korneri su večeras skupo koštali ekipu Genka, jer su i u 23. minutu opet posle kornera primili i drugi gol. I opet je strelac za Fiorentinu bio Luka Ranijeri. Ovoga puta korner je izveden sa leve strane, lopta je išla na srpskog štopera Nikolu Milenkovića koji je glavom prosledio loptu na drugu stativu, a Ranijeri je ''ćušnuo'' u mrežu - 1:2.

U nastavku, trener Fiorentine je već do 71. minuta izvršio svih pet izmena, ali mu se to nije isplatilo. Na ulasku u finiš meča, Genk stiže do izjednačenja preko Mekenzija koji postavlja konačnih 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke