Genk ostavio "brđane" na nuli, Čukaričkom nije pomogao ni igrač više!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.12.2023.
20:42
Izvor: Sportske.net

Neprijatno evropsko iskustvo za klub sa Banovog brda.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog završili su svoje prvo istorijsko učestvovanje u grupnoj fazi Lige konferencija bez osvojenog boda.

Genk je večeras na svom terenu bio bolji od "brđana" rezultatom 2:0 u meču poslednjeg kola grupe F.

Domaći su od 33. minuta igrali sa igračem manje, ali to nije pomoglo srpskom predstavniku da stigne do prvog boda u Evropi.

Bili su bolji domaći tokom čitave utakmice. Imali su priliku da povedu već u drugom minutu preko Sora, ali je lopta završila malo pored gola Nenada Filipovića.

Čuvar mreže Filipović postao je junak Čukaričkog kada je u devetom minutu odbranio penal Džozefu Pejncilu, koga je skrivio nesmotreni Stanković.

Prilikom odbranjenog penal Filipović se povredio, ali je smogao snage da još neko vreme provede na terenu i zaustavi udarac Sora u 14. minutu.

Ipak, nemoćan je bio golman Čukaričkog sedam minuta kasnije. Fantastično je sa distance šutirao Brajan Hejnen i zatresao mrežu "brđana".


Domaći su ostali sa desetoricom u 33. minutu kada je isključen Argentinac Matijas Galarza posle grubog starta nad Sisokom.


Činilo se tada da bi prednost igrača više mogla da pomogne Čukaričkom da stigne do povoljnog rezultata večeras, ali se to nije dogodilo.

Genk je i sa igračem manje bio opasniji, a domaći su duplirali prednost u 57. minutu. El Kanusi je odlično izbegao ofsajd zamku defanzivaca Čukaričkog, proigrao Pejncila, a napadač iz Gane posle promašenog penala pogodio mrežu Čukaričkog.


Najbolju priliku da dođe do pogotka Čukarički je propustio u 82. minutu kada je Sisoko dobro šutirao sa velike udaljenosti, ali je golman Genka odbranio njegov udarac.

Na kraju se ispostavilo da trijumf od 2:0 nije bio dovoljan Genku da izbori plasman u nokaut fazu Lige konferencija. Ferncvaroš je remizirao protiv Fiorntine u Firenci (1:1) i tako i ostao ispred Genka na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke