Gladbah promašivao, Dukš kažnjavao i odneo bod u Bremen

Autor: Mladen Heleta
petak 17.03.2023.
22:26
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica.

@borussia_en
@borussia_en

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha i Verdera iz Bremena remizirali su rezultatom 2:2 u premijernoj utakmici 25. kola Bundeslige.

Ove dve ekipe su u ovaj duel ušle bodovno poravnate, pa su ostale na deobi desete pozicije na tabeli sa po 31 osvojenim bodom.

Domaćin je imao više od igre u prvom poluvremenu, pretio je preko Tirama i Itakure, ali nije mogao do gola.

U nastavku je još više pojačao pritisak, pod kojim je Verder konačno popustio u 48. minutu. Vajzer je pogrešio u dodavanju, Hofman mu je presekao pas i odložio loptu za Markusa Tirama, a ovaj se stuštio ka golu i udarcem sa 16 metara savladao golmana Ceterera, za 1:0.

Nakon toga je Gladbah još jače napao i propustio nekoliko sjajnih šansi da završi posao na ovoj utakmici. Hofman i Tiram nisu bili prisebni u idealnim situacijama.

Kazna je stigla u 65. minutu. Bila je to izvrsna tranzicija Verdera. Šmid je poslao odličan pas u prazan prostor za Dukša, a ovaj je u punom trku "izlomio" Itakuru, obišao usput i golmana Omlina i zatresao mrežu, za 1:1.

Nije ovaj momenat pokolebao Menhengladbah. Nastavio je domaći tim da igra u istom ritmu, ponovo je stegao obruč oko gola Verdera i pogodak je stigao u 73. minutu.

Štindl je puvukao loptu ka golu gostiju, nakon kiksa Dukša na centru, razmenio dupli pas sa Hofmanom, šutirao sa 12 metara, a golman Cetererer je odbranio. "Otpadak" je stigao do Nojhausa, koji je "odapeo" levom nogom sa 16 metara i pogodio metu, za 2:1.

Delovalo je da je to to i da će Gladbah upisati pobedu pred svojom publikom, ali tako nije mislila uporna ekipa iz Bremena.

Igrao se 89. minut kada su Dukš i Filkurg kombinovali, a ovaj prvi po drugi put poslao loptu u mrežu domaće ekipe, za konačnih 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke