Glasine odbijaju da odu, Mitar se oprašta golom i odlazi u novi klub?!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.05.2023.
11:06
Izvor: Sportske.net

Englezi insistiraju, koliko je realno?

EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti

Od kada se vratio, nakon suspenzije od osam mečeva, Aleksandar Mitrović je dao tri goa za nešto više od 100 minuta i pokazao koliko je dobar napadač. Najbolji igrač Fulama je u 22 starta ove sezone dao 14 golova, učinak bi bio još bolji naravno da nije bilo isključenja protiv Junajteda u kupu.

Srbin će za vikend biti na istom mestu, smireniji u poslednjem kolu, meč ne znači ništa, Junajted je izborio Ligu šampiona, a najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije bi mogao da se oprosti golom.

Oprosti?

Da, u Engleskoj i dalje forsiraju priče da bi lako mogao da odigra poslednji meč za Fulam u Mančesteru i da se preseli u novi klub.

I to ne daleko, ostao bi u Zapadnom Londonu, prešao u Čelsi, koji traži napadača, Osimen je izgleda preskup, a sve su jače priče da bi se okrenuli Mitroviću koji košta, prema nekim procenama, oko tridesetak miliona evra.

Deo priča je potekao od njegove posete utakmici "Plavaca" i kada je na pitanje navijača šta čeka, što ne prelazi, rekao uz smeh, "Nisu me zvali".

Jednom u prošlost, Fulam i Čelsi su mogli da se spoje, na sreću navijača to se nije desilo, ali osim geografskog, neko rivalstvo ne postoji. Navijači "Kotadžera" su prijateljski raspoloženi prema svima, pa i prema komšijama. U prošlosti je važilo pravilo, više klase navijaju za Čelsi koji je gajio fudbal radi fudbala i cenio pre svega lepotu igre, dok je Fulam važio za borbenu ekipu koja trkom i željom pokušava da nadoknadi odsustvo klase. Samo to već pripada fudbalskom muzeju, Čelsi je u poslednjih četvrt veka osvojio sve trofeje, ima mnogo više novca, ne gledaju baš ka Fulamu ka uporedivoj stvari.

Njihovi napadači, iako skupo plaćeni, tačnije sva pojačanja, svih 17 plaćenih oko 600 miliona evra, dali su 15 golova u svom takmičenjima (igrali i u Ligi šampiona), Mitrović u domaćim kupovima i PL, takođe 15. Eto, to je odnos zbog koga na "Stamford Bridžu" razmišljaju da dovedu Srbina koji je dugo na sceni i ima tek 28 godina.

Videćemo da li Fulam može da se odrekne svog talismana (teško da će Marko Silva i sam nesiguran da li će ostati odobriti ovaj transfer). Kvota da će Mitrović u nedelju dati gol Junajtedu ja na AdmiralBetu 2.62, po nama pravi poklon, s obzirom da se očekuje efikasan meč, da je Mitar u formi i da želi da se od sezone oprosti golom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke