Glasine sve jače, Klop odlazi, ovo je scenario, 70% šansi!

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.02.2021.
11:04
Izvor: Sportske.net

Hoće li presuditi izazov karijere i ultimativni cilj, ili to može da sačeka?

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Iako Jirgen Klop demantuje, on bi prema tvrđenju nemačke javnosti, mogao da napusti Liverpul za manje od 18 meseci. Ako ostane bez trofeja, uz trzavice koje ima sa američkim vlasnicima koji ne ulažu očekivani novac, zbog pandemije, lako bi, par godina pre kraja ugovora mogao da ode.

"Bild" je navodno došao u posed informacija da su šanse porasle jer Klop ne želi da propusti sledeći voz. A on je, pogađate, Nemačka.

"Panceri" bi mogli da ga sačekaju do posle Mundijala u Kataru i onda mu daju šansu što je utimativni san menadžera Liverpula. Za njega bi to trebalo, ako je bio iskren, da bude poslednji posao u karijeri jer smatra da bi nakon toga trebalo da se povuče i da postoji život posle fudbala.

List je izračunao da će Klop 70% prihvatiti ponudu Nemaca, i da bi dodatni stimulans mogao da bude i nemačkog domaćinstvo EP 2024. To bi bilo drugo od ujedinjenja Nemačke i treće na teritoriji zemlje.
Klop bi mogao da ubrza odlazak iako on i žena Ula nemaju ništa protiv da ostanu do kraja ugovora u Liverpulu jer se veruje da ako bude video da Liverpul ne može da se nosi sa Sitijem i Pari Sen Žermenom koji ulaže ogroman novac, ne želi ponovo da dođe u situaciju da se bori kao sa Dortmundom protiv Bajerna.

Te bitke je opisao kao "oni imaju bazuku, a mi luk i strelu", na duže staze te borbe se gube. Liverpul jasno nije Dortmund, ali odsustvo ulaganja od strane Fenvej sportsa je dokaz da oni i dalje veruju u "Manibol" koji su uspešno primenili u Red Soksima.

Iako iz Bostona to demantuju, sama odluka da ne kupe vrhunskog štopera, nego Kabaka koji je daleko od toga je navodno frustrirala Klopa, koji gleda kako se lekarska ordinacija puni.

"Nije mi potreban odmor, pitanje je hoće li me smeniti ili ću sam otići. Ali neću odmor", demantovao je Klop da će godinu dana pauzirati nakon odlaska iz Liverpula.

On je dodao da ima energije, da se raduje izazovima i da će se boriti, iako ne oseća neu posebnu podršku u klubu, niti za tim ima potrebe.
Svestan je da će ga gledati kroz rezultate. Deluje bezbrižno jer, svi kažu, posao u Nemačkoj ga čeka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke