Glavobolja za Klopa i Sautgejta - kad se vraća Henderson?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.02.2021.
10:54
Izvor: Sportske.net

Kapiten Liverpula danas će saznati (ne)prijatne vesti.

 EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Kapiten Liverpula Džordan Henderson saznaće nakon današnjeg pregleda dužinu odsustva zbog povrede primicaća, koju je zaradio u gradskom derbiju protiv Evertona minulog vikenda.

Srce tima posrnulog šampiona Engleske napustilo je igru protiv Evertona posle samo 30 minuta sa bolnom grimasom i hramljući.

Danas bi trebalo da se utvrdi stepen oštećenja aduktora i na osnovu toga proceni koliko će dugo izabranici Jirgan Klopa morati da igraju bez pomoći kapitena.

Jasno je da reč o mogućim nedeljama odsustva sa terena, a ključno pitanje je da li će Klop moći da računa na Hendersona u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Red Bul Lajpciga.

Povoljna okolnost je što će "crveni" ovaj duel dočekati sa prednošću od 2:0 iz prvog meča, pa bi i u slučaju eventualnog odsustva reprezentativca Engleske mogli nečemu da se nadaju.

Posle prvog poraza od Evertona još od 1999. godine, Klop je priznao da medicinski tim Liverpula nije optimističan po pitanju Hendersonovog stanja i da vezista ne izgleda dobro.

Već sada je jasno da ga, bez obzira na to šta budu rekli današnji pregledi, neće biti u utakmicama protiv Šefilda, Čelsija, Fulama i Vulverhemptona. 

U ovom trenutku je upitano da li će i selektor Geret Sautgejt moći da se osloni na snage 31-godišnjeg igrača za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke