Gleda li Kuman istu Barsu kao i ceo svet?

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.02.2021.
17:02
Izvor: Sportske.net

Holanđanin otvoreno o svemu, da li se slažete sa njim?

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Ronald Kuman je na današnjoj konferenciji za medije pred duel sa Elčeom govorio i o šansama svog tima da se do kraja sezone bori za trofeje.

I pored toga što je Barselona četvrta, u Kupu kralja juri 0:2 protiv Sevilje, a PSŽ je razbio 4:1, Kuman veruje da ekipa može do titule.

"Znamo da smo u nekim utakmicama pravili individualne greške, ali smatram da nije pošteno okriviti jednog defanzivca, kada u napadu takođe nismo bili efikasni. I dalje verujem da možemo do titule", rekao je Kuman, koji je stao u odbranu Lenglea, koji je na udaru ove sezone.

"Razgovarao sam sa Lengleom jutros, on je veliki profesionalac i shvatio je sve ovo vrlo lično. Da, on bi mogao i bolje, ali i u napadu smo grešili i promašivali. Moj posao je da analiziram i kažem igračima koje greške treba da isprave. Imamo privatne sastanke sa igračima. Ne volim kada kritikuju igrače putem medija, moramo zaštiti ekipu", istakao je Kuman.

"Naredne dve utakmice su vrlo važne. Takođe znamo da moramo da preokrenemo rezultat kako bismo se borili za Kup kralja. Ne smatram da je jedna utakmica važnija od druge, još uvek možemo da se borimo za trofeje", istakao je Kuman.

Osvrnuo se i na PSŽ i podsetio na čuvenu "remontadu" kada je Barselona pobedila 6:1.

"Rezultat protiv Parižana nas je pogodio, ali moramo da ustanemo i da uložimo svu energiju kako bismo napredovali. Mislim da bi vođe ekipe i iskusni igrači trebalo da stvore dobru atmosferu u ekipi, poput one uoči "remontade" i pobede od 6:1. Normalno je da će atmosfera biti loša nakon poslednjih rezultata, ali lepota fudbala je u tome što svaka tri dana dolazi nova utakmica i prilika za iskupljenje. Situacija će biti potpuno drugačija ako sutra pobedimo", zaključio je Kuman.

Utakmica Barselona - Elče na programu je u sredu u 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Tuesday, 23.02.2021
19:05

ahahahha ovaj se drogira.....vas domet je da budete u top 4 spanske lige ako i to uspete i to je to...vise od toga tesko xD

avatar
Amalainter
Tuesday, 23.02.2021
18:33

Pa..ako sudije "rade" za vas kao tada-mozda cete i proci-a ostale ekipe onda treba da istupe iz Lige sampiona..

avatar
P.S.
Tuesday, 23.02.2021
17:40

Kuman ni fudbal ne gleda kao ostatak sveta, pa što bi gledao Barsu? Naravno da nije pošteno optužiti jednog defanzivca u ekipi koju vodi Kuman i u kojoj nijedan defanzivac po kvalitetu nije ni za Segundu B. Da, bilo je tu i tamo 'nekih individualnih grešaka' u 'nekim utakmicama', a to su sve utakmice od restarta prošle godine naovamo i pravilo ih je samo 90% fudbalera na svakoj utakmici. Recimo 99.9% Dembeleovih performansa na svakoj utakmici su individualne greške, 90% Grizmanovih, 100% Brajtvajtovih itd. Ne znam kako analize mečeva i Kuman mogu da stoje u istoj rečenici, ali da bi pomogao većini fudbalera da ne prave individualne greške morao bi da ih nauči kako da prime loptu, upute pas, šutnu loptu u pravcu gola (a ne 5m iznad/pored gola), kao da naprave najjednostavniji dribling (a da ne izgube loptu), kako da upute centaršut sa boka i pogode bar šesnaesterac (a ne aut ili gol-aut) i na kraju kako da trče po terenu, a da to ne bude kao 10 mušica bez glava. Čak i da on to može (u šta čisto sumnjam) zakasnio je barem 10-ak godina u proseku jer su te stvari morali da nauče sa max. 14-15 godina. Umesto što priča o tituli i KK bolje bi mu bilo da pruži svoj maksimum i pokuša da odbrani 4. mesto u La Ligi i obezbedi Barsi učešće u LŠ dogodine, a pre toga da ni slučajno ne zaboravi da podnese ostavku.