Glejzeri prepustili spasavanje Junajteda Ronaldu

Autor: Sportske Net
petak 05.11.2021.
09:35
Izvor: Sportske.net

Čuva leđa?

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Mančester junajted bi mogao da formuliše savršen plan da zameni Olea Gunara Solskjara ako Kristijano Ronaldo nastavi da spasava rezultate. U utorak je Ronaldo igrao glavnu ulogu dok je Junajted dva puta nadoknadio prednost Atalante i remizirao 2:2 u Ligi šampiona.

Ronaldova dva komada bila su njegov najnoviji doprinos promeni priče nakon što je postigao odlučujući gol u prethodnim pobedama Junajteda protiv Viljareala i Atalante na "Old Trafordu".

"Crveni đavoli" su loše počeli sezonu u Premijer ligi i trenutno su peti, što je osam bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

Ali Ronaldo je bio direktno uključen u pet golova u šest prvenstvenih utakmica od svog letnjeg povratka, učvrstivši se tako kao glavni čovek Ole  Gunara Solskjera.

I da se 36-godišnjak nije vratio u avgustu, Solskjer bi se možda našao u nesigurnijem položaju nego što je sada, čak možda ne bi ni bio tu gde je sada.

Mnogim navijačima Junajteda postalo je očigledno da norveški šef, iako legenda kluba, neće biti čovek koji će klub vratiti u dane slave.

'Manji' timovi su taktički nadmašili Solskjaerovu ekipu, a konstantno slaba igra ove sezone kulminirala je prošlomesečnim poniženjem od 5:0 kod kuće protiv Liverpula.

Ali ako Ronaldo nastavi da postiže golove, što se čini izvesnim, Junajted bi trebalo da bude na putu da uđe u top 4 i očekuje se da stigne do eliminacione faze u Ligi šampiona.

Dok Solskjaer, sada u svojoj trećoj punoj sezoni na čelu, treba da osvoji trofej u maju, gornji scenario ne bi bio katastrofalan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke