Gnabrija snašao veliki maler, alternativa se nameće u očima Flika

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 06.04.2021.
14:41
Izvor: Sportske.net

Šansu čeka iskusni napadač.

EPA-EFE/Marius Becker / POOL
EPA-EFE/Marius Becker / POOL

Povezane vesti

Trener minhenskog Bajerna Hansi Flik otkrio je da napadač ovog kluba Serž Gnabri propusti jutrošnji trening zbog upale grla te da izvesno neće biti u kombinaciji za meč protiv PSŽ-a u sredu uveče.

Nemački reprezentativac planiran je da nadomesti izostanak Roberta Levandovskog, ali ga je samo dan pred reprizu finala Lige šampiona zadesio veliki peh.

Osim Gnabrija, Flik je potvrdio da u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona neće moći da računa ni na Marka Roka zbog poverde u nedelju.

Dodao je da se ne osvrće previše na prošlosezonsko finale Lige šampiona ističući da je sutrašnji meč priča za sebe.

"To finala pred ovu utakmicu uopše nije relevantno. PSŽ je u međuvremenu doveo novog trenera, reč je o drugom timu u odnosu na onaj sa kojim smo letos igrali. Želimo pobedu i plasman u polufinale", kazao je Flik.

Ostao je zagonetan na informaciju koja se pojavila u nedelju uveče da će Džerom Boateng definitivno napustiti Bajern na kraju sezone, dok je izneo pohvale na račun rezervnog napadača Maksima Čupo-Motinga, budući da bi upravo on mogao da dobije minutažu protiv bivšeg kluba.

"On je za naš jako važan kao rezervna opcija u napadu. Pokazao je svoje kvalitete za vikend u Lajpcigu. Reč je o dobrom momku, koji ujedinjuje tim. Drago mi je što ga imamo", rekao je Flik.

Pohvalio je igru PSŽ-a, posebno odbranu i napad, ali i izvanrednog Kejlora Navasa, koji će sutra uveče biti poslednja prepreka Bajernovim napadačima.

O potencijalnih startnih 11 nije želeo mnogo da govori istakavši samo da će to biti oni igrači koji su danas bili na treningu.

Prvi duel četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i PSŽ-a igra se u sredu od 21 sat na "Alijanc areni" u Minhenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke