Gnev zbog Superlige, španski velikan udario po Realu i Perezu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 21.04.2021.
10:55
Izvor: Sportske.net

Oglasio se predsednik Viljareala.

EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Predsednik Viljareala Fernando Roig sa podsmehom je prokomentarisao krah Evropske Superlige, čiji je glavni zagovornik bio prvi čovek Real Madrida Florentino Perez.

Roig je u intervjuu za špansku Marku rekao ponovio čak tri puta da je Perez sebičnjak opsednut te da mu je glavni motiv kojim se vodio kod osnivanje Superlige bio kraljevski klub.

"Florentino je sebičan, sebičan i sebičan. On samo razmišlja o Real Madridu", rekao je za Marku španski biznismen na čelu polufinaliste Lige Evrope.

Prethodno je za španske medije rekao da sportski motiv mora da preovlada bilo kakav drugi.

"Sportske zasluge moraju preovladati. Ne mogu se uvek isti klubovi takmičiti u jednom formatu. Neopohodno je pobediti da biste stekli pravo da se plasirate u evropska takmičenja. Sa tim u vezi dodaću da su tri španska kluba poslednjih godinama redovno igrala Ligu šampiona", rekao je on.

Argument osnivača bio je da se formiranje Superlige spašava fudbal u vreme velike krize, ali predsednik Viljareala je to podsmešljivo odbacio.

"Ne treba niko da nas spašava. Finansijski smo stabilni i nije nam potrebna pomoć. Spasili smo se ličnim sredstvima tako što smo smanjili troškove", rekao je on potvrdivši da Viljareal nije kontaktiran da učestvuje u Superligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke