Legendarni Godin se vratio iz penzije, nećete verovati koji je klub izabrao!

Autor: Mladen Heleta
utorak 20.02.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Ne može bez fudbala.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Legendarni urugvajski fudbaler Dijego Godin je 31. jula 2023. godine saopštio da završava bogatu igračku karijeru, a bez fudbala je izdržao nešto više od pola godine.

Sjajni defanzivac se vratio iz penzije i potpisao ugovor sa ekipom Porongos, koja nastupa u jednoj od mnogobrojnih regionalnih liga Urugvaja.

Kako prenose urugvajski mediji, nekadašnji kapiten te zemlje i Atletiko Madrida vratio se na nagovor svog prijatelja Gonsala Ćori Kastra,  bivšeg napadača Majorke, Real Sosijedada i Malage, koji je takođe prekinuo penziju i zajedno će sa Godinom braniti boje Porongosa.

Godin je u karijeri odigrao 627 profesionalnih utakmica, postigao je 38 golova i osvojio 10 trofeja.

Njegov gol na "Nou Kampu" 2014. godine doneo je Atletiko Madridu šampionski pehar u Španiji, a sa "jorgandžijama" je osvojio i dve Lige Evrope, dva Superkupa Evrope, Kup kralja, Superkup Španije, dok je i dva puta stizao do finala Lige šampiona i oba puta nesrećno gubio finala od Real Madrida.

Osim za Atletiko, igrao je za urugvajske Sero i Nasional, potom je u Evropi nastupao za Viljareal, Inter i Kaljari, da bi pred kraj karijere nosio dresove brazilskog Atletiko Mineira i argentinskog Velez Sarsfilda.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 161 utakmicu, osvojio je Kopa Ameriku 2011. godine, a godinu dana ranije sa svojom zemljom je stigao i do polufinala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke