Godina Sitijeve neizvesnosti, ko želi da ode sa Pepom, ko su mete za budućnost?

Autor: Boris Jovanović
petak 06.09.2024.
07:02
Izvor: Sportske.net

Ako Pep ode ništa više, pa ni tim, neće biti isto...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Pep Gvardiola i dalje izbegava odgovor na pitanje šta će se desiti narednog leta?

U Španiji su ubeđeni da je ovo njegova poslednja godina u Sitiju, da sledi prvo pauza, pa onda eventualno novi posao. Sam Katalonac navodno neće prihvatiti ponudu da vodi englesku reprezentaciju, pa je njegova budućnost u magli.

Ne priča se ni o nasledniku, a u Sitiju se boje da bi nekolicina igrača želela da napusti klub ako Pep ode. Jedan je svakako De Brujne koji je verovatno samo odložio odlazak u Saudi Arabiju, drugi Rodri koji je prva meta Reala za naredno leto, a postoje i priče da Haland gleda ka Španiji. Već se zna da bi Bernardo Silva u Barselonu, naravno neće svi otići, ali svejedno, situacija nije prijatna.

Navodno je Pep savetovao Rodrija, da ako već želi da ide, Barsa je bolji izbor od Reala, samo sa sadašnjom finansijskom situacijom Blaugrane taj transfer je teško ostvariv, kao i Halandov koji bi prema nekim zamislima trebalo da bude zamena za Levandovskog.

Pep je predložio Begristajnu i ostalim čelnicima Sitija da dovedu tandem Bajerna, Kimiha kome ističe ugovor i Musijalu koji bi sigurno koštao više od 100 miliona evra. 

Na radaru kluba je i engleski reprezentativac, štoper Palasa Guei, sjajni Florijan Virc iz Leverkuzena kao i Varela iz Portoa koga želi Arsenal.

Letos su "Građani" bili zainteresovani za Bruna Gimaraeša koji je ipak teška meta, a talentovani Ori Oskarson je na kraju završio u Sosijedadu, mada mnogi smatraju da je to praktično Begristajnovo maslo (on je ponikao u San Sebastijanu) i da će talentovani Islanđanin u budućnosti, ako se bude razvijao kako se očekuje završiti na "Etihadu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke