Gol u finalu - "Misaona imenica" za Liverpul!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 29.05.2022.
08:55
Izvor: Sportske.net

U čemu je problem?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Izgledalo je da će ovo biti najbolja sezona nekog engleskog kluba u istoriji fudbala. Liverpul je bio na dva koraka od osvajanja četiri trofeja, euforija na "Enfildu" bila je veća nego ikada, a na kraju ekipa Jirgena Klopa ostala je na "samo" dva trofeja u kupovima Engleske.

Kada je u poslednjem kolu Premijer lige Aston Vila vodila protiv Mančester sitija sa 2:0, na 15 minuta do kraja meča "Redsi" su jednom rukom "držali" pehar za najbolju ekipu u Engleskoj, ali je Siti uspeo da preokrene i sruši snove "Redsa" o bajkovitom kvadriplu, ipak ostala je utakmica za najvažniji trofej, onaj u Ligi šampiona.

Najavljivala se "osveta" Realu, bili su favoriti, našutirali se na gol Tiboa Kurtoe, ali je "kraljevskom" klubu bilo dovoljno da dva-tri puta zapreti i podigne trofej.

Tako su srušeni veliki snovi Liverpula, a sada je pitanje da li uopšte možemo reći da je sezona za Klopovu ekipu bila uspešna.

Ono što posebno "bode oči" jeste statistika Liverpula u finalima ove sezone. Jeste, dobili su 2/3, ali ni u jednom meču za trofej nisu postigli pogodak iz igre. U finalima Karabao FA Kupa Liverpul je posle 0:0 u 120 minuta nakon penala savladao Čelsi, a sinoć im za gol nisu bila dovoljna ni preko 20 udaraca prema Kurtoi.


Udarna napadačka trojka Salah-Mane-Dijaz(Žota) na većini "malih" utakmica bez problema "rešeta" mreže rivala, ali u finalima kao da nisu dovoljno mentalno čvrsti da izdrže pritisak, jesu ih dosta puta milimetri delili od gola, ali je najlakše za to okrivit lošu sreću, nego prosto priznati da šut nije bio dovoljno dobar.

Možda je rešenje klasičan špic golgeter ili nešto drugo. Na ovo pitanje moraće da odgovori Klop već naredne sezone.

Danas nas očekuje još jedan fudbalski spektakl finalne plej-ofa engleskog Čempionšipa između Hadersfilda i Notingem Foresta. AdmiralBet je spremio odlične kvote za ovaj meč. Mi očekujemo tvrdu utakmicu sa malo golova, a prednost dajemo Forestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke