Golazo Lautara nedovoljan - Pirovo rušenje "Enfilda" posle godinu dana, Liverpul u četvrtfinalu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 08.03.2022.
23:01
Izvor: Sportske.net

Završena serija "crvenih" bez poraza na svom terenu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u ukupnom skoru bili bolji od Intera sa 2:1. Oni su u revanš utakmici na svom "Enfildu" izgubili minimalnim rezultatom.

Neće se Klopu dopasti činjenica da je prekinuta serija nepobedivosti Liverpula na "Enfildu" u trajanju od tačno godinu dana, ali biće zadovoljan zbog prolaska u nastavak turnira.

Inter je, shodno zaostatku od dva gola iz prve utakmice, krenuo žustrije u ovaj meč. Nije započeo Edin Džeko, već je društvo Lautaru Martinezu u napadu pravio Aleksis Sančez.

Liverpul je bio taj koji je imao bolje periode u prvom poluvremenu. Držali su napadače Intera daleko od gola svojom visokom zadnjom linijom i otuda čak četiri ofsajda nerazura u prvih 45 minuta. Prve dve ozbiljnije šanse stvorili su preko dvojice štopera - Matipa koji je pogodio prečku posle kornera, te Van Dajka čiji je udarac van gola preusmerio Milan Škrinijar.

Imao je i Inter svoje situacije, ali je Alison Beker uspešno obavljao posao. Kako je prvo poluvreme proteklo bez golova, Interu je ostalo sve manje vremena da napravi čudo na "Enfildu" gde Liverpul nije bio poražen 28 uzastopnih utakmica.

Morao je Inter da krene na sve ili ništa, LIverpul je u tome uspeo da iskreira stopostotnu šansu preko Mohameda Salaha koji je iskoristio kašnjenje Handanoviča prilikom jednog izletanja i pogodio stativu. I nakon svega, Inter je poveo. Pogrešio je Matip na desnom boku, lep trougao napravili su igrači Intera, lopta je stigla do Lautara koji je, uz ne idealnu poziciju tela, pogodio na fantastičan način i podigao nadu italijanskog šampiona da mogu do drugog pogotka.

Međutim, samo nekoliko desetina sekundi od tog trenutka, Aleksis Sančez je napravio glupost fauliravši Fabinja. Prethodno je u prvom poluvremenu oštrim startom srušio Tijaga i Mateu Lahoz nije mogao ništa drugo no da mu pokaže crveni karton.

To je maltene ubilo svaku nadu gostiju, Liverpul je u završnici pogodio još jednu stativu preko Salaha, a zatim kada se otvorio prostor stvorio nekoliko dobrih situacija da savlada Handanoviča, što nije iskorišćeno.

Dakle, Liverpul je, zajedno sa Bajernom, prvi četvrtfinalista ovogodišnje Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke