Golčina Đuričića, "šamar" Gaćinoviću, Lesor u publici i pobeda AEK-a u derbiju Atine

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.09.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret AEK-a.

Panathinaikos FC
Panathinaikos FC

Povezane vesti

Fudbaleri AEK-a pobedili su Panatinaikos u derbiju Atine na stadionu "Apostolos Nikolaidis" posle preokreta rezultatom 2:1 u okviru petog kola grčkog prvenstva. 

Panatinaikos je poveo već u 10. minutu meča, a strelac je bio srpski rerpezentativac Filip Đuričić. Joanidis je dodao Đuričiću, a ovaj iz sa desetak metara poslao lopu u rašlje bližeg ugla, golman je bio nemoćan.

Nastavili su da napadaju i jedni u drugi, AEK je bio nešto agresivniji i to mu se isplatilo. U 36. minutu stižu gosti do izjednačenja. Zuber je iskoristio propust odbrane i zabio za 1:1. 

U međuvremenu, u 26. minutu desio se pomalo sporan momenat, Mijat Gaćinović je ušao u duel i udaren je u lice, ali pritom dobio i žuti karton.

Ovaj rezultat bio je aktuelan i na poluvremenu. 

U nastavku gledali smo preokret AEK-a. Ponovo je Zuber bio učesnik, ali je ovog puta sa levog krila dodao do Pinede, a ovaj rutinski poslao loptu u gol. 

Đuričić je za Panatinaikos igrao 71 minut, dok je Filip Mladenović ušao na teren u 79. Gaćinović je na drugoj strani osigrao 63 minuta. 

Derbi Atine na stadionu "Apsotolos Nikolaidis" gledao je i bivši košarkaš Partizana, a sada Panatinaikosa Matijas Lesor. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke