Golčina Hakimija ugasila nadu Malavija, slave Maroko i Mbape

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 25.01.2022.
21:54
Izvor: Sportske.net

Malavi pružili dostojan otpor favoritu.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija tesnom pobedom protiv Malavija 2:1 za koju je najzaslužniji izvanredni Ašraf Hakimi.

Malavi su poveli u sedmom minutu izvanrednim golom Gabadinja Manga, koji je smelo i inteligentno pronašao prostor i sa velike razdaljine pogodio nebranjeni deo mreže.

Golman Maroka bio je nemoćan i mogao je samo da ulepša gol. Isti fudbaler je u 23. minutu pokušao da uveća prednost Malavija, ali ovaj put je bio daleko manje precizniji.

Četiri minuta kasnije uzvratio je Maroko, ali je pokušaj Ašrafa Hakimija odlično skinio protivnički golman.

Maroko je kako je poluvreme odmicalo imao više od igre. Romen Sejs je pogodio prečku, Hakimi stativu, Bufalu je golman Malavija odlično pročitao udarac, a zatim je isti fudbaler iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Radost za tim sa severa Afrike usledio je ipak u drugom minutu nadoknade kada je Jusef En Nesiri pogodio glavom i izjednačio rezultat, a do odlaska na poluvreme mogli su i do potpunog preokreta.

Prvo uzbuđenje u nastavku igre viđeno je u 67. minutu kada je konsultovan VAR zbog eventualnog penala, ali na kraju ništa od toga.

Preokret je ipak usledio u 70. minutu kada je izvanredni Hakimi pogodio iz slobodnog udarca. Ful-bek PSŽ-a je ovaj put bio daleko ubojitiji nego u finišu prvog poluvremena.

Do kraja meča Maroko je sačuvao prednost pa će u borbi za polufinale KAN-a igrati protiv boljeg iz duela Obale Slonovače i Egipta.

Pogotku Hakimija obradovao se i njegov klupski saigrač Kilijan Mbape koji je napisao da je Marokanac najbolji ful-bek na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke