Goleada u Bolonji, Vlahović gura Fjorentinu ka Ligi šampiona!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 05.12.2021.
14:25
Izvor: Sportske.net

Srbin strelac trećeg pogotka gostiju iz Firence.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Fudbaleri Fjorentine stigli su do druge uzastopne pobede u Seriji A pošto su u 16. kolo zabeležile trijumf na gostovanju Bolonji 3:2 u meču u kojem je strelac trećeg gola bio i Dušan Vlahović.

Na isteku 16. minuta Bolonja je mogla do vođstva nakon atraktivnog pokušaja Sansonea iz povoljne pozicije, međutim ubrzo je signaliziran ofsajd.

U 29. minutu oprobao se i Svanberg nakon centaršuta iz prekida, ali je njegov pokušaj bio isuviše slab da bi iznenadio golmana Fjorentine.

Samo dva minuta kasnije usledio je mnogo bolji pokušaj Baroua, ali je njegov atraktivan pokušaj polumakazicama završio pored gola.

Promašaje Bolonje kaznio je u 33. minutu Jusuf Maleh, koji je odlično skočio na drugoj stativi i postigao prvenac od letošnjeg dolaska iz Venecije.

Bolonja je na izvrstan način stigla do izjednačenja svega devet minuta kasnije. Bio je to perfektan centaršut Svanberga, a Barou je iz prve postigao evrogol.

Minut pre odlaska na poluvreme, oprobao se i Domingez, ali je njegov pokušaj završio pored gola.

Na isteku 51. minuta Biragi je vratio vođstvo Fjorentini. Kapiten Viole je izveo izvanredan slobodan udarac, a Skorupski nije imao šanse da zaustavi ovaj šut.

Gosti iz Firence su u 65. minutu dobili penal nakon što je Skoruptski neoprezno startovao nad Nikom Gonzalesom, a loptu je dva minuta kasnije uzeo Vlahović i stigao do 13. gola u sezoni.

Nekoliko minuta kasnije viđeno je uzbuđenje na suprotnoj strani, ali Barou nije stigao do drugog pogotka na meču.

U 83. minutu Bolonja je stigla do drugog gola zahvaljujući golu Arona Hikija nakon čijeg udarca je lopta zakačila Alvara Odriozolu i prevarila golmana Fjorentine.

Golova do kraja meča nije bilo, pa je Fjorentina ovom pobedom prestigla Romu i sada se nalazi na petom mestu sa sedam bodova manje od Atalante i mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Bolonja je prekinula niz od dve pobede i ostala na osmom mestu sa tendencijom da padne poziciju niže ukoliko večeras Lacio slavi na gostovanju Sampdoriji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke