Goleada u Notinegmu, Bruno odneo bodove u Njukasl!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.02.2024.
20:32
Izvor: Sportske.net

Klasa Brazilca presudila.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla savladali su Notingem Forest u meču 24. kola engleske Premijer lige.

"Svrake" su do bodova stigle zahvaljujući sjajnom Brunu Gimaraesu koji je postigao dva gola večeras za goste.

Poveo je tim menadžera Edija Hau u desetom minutu kada je Kiran Tripije uputio perfektan centaršut sa desne strane, pravo na nogu Bruna Gimaraesa, a Brazilac majstorski poslao loptu u mrežu "šumara".

Domaćin je izjednačio šesnaest minuta kasnije posle kontranapada i odlične asitencije Morgana Gibs-Vajta koju je u gol pretvorio Entoni Elanga.

Do kraja prvog dela rezultat se još dva puta menja. Ponovo je Njuaksl poveo u 43. minutu kada se štoper gostiju Sven Botman lepo snašao u kaznenom prostoru rivala i glavom spustio loptu do kolege iz odbrane Fabijena Šera, a Švajcarac odličnim udarcem zatresao mrežu Foresta.

Forest je izjednčio u šestom minutu nadokanade prvog poluvremena. Bivši igra Čelsija Kalum Hadson-Odoi je šutirao sa distance, lopta na putu ka golu zakačila jednog defanzivca gostiju završila iza leđa golmana Njukasla Maritina Dubravke.

Gol vredan pobede i tri boda za Njukasl postigao je fantastični Bruno Gimaraes u 66. minutu. Brazilac je presekao pas na polovinu domaćina, šutirao sa ivice šesnaesterca i poslao loptu u mrežu za veliku radost gostiju.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke