Goleada u Sasuolu, het-trik Baraka za pobedu Verone

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.01.2022.
14:25
Izvor: Sportske.net

Barak dvostruki strelac.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Fudbaleri Verone slavili su na gostovanju Sasuolo 4:2 u prvom meču nedeljnog programa 22. kola Serije A.

Verona je period bolje igra krunisala u 16. minutu nakon autogola Koraja Guntera posle centaršuta Darka Lazovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

U 25. minutu Sasuolo je uzvratio preko Fratezija, ali je ofanzivac Sasuola pao nakon sjajnog prodora i izlaska pred gol Verone.

Verona je ipak povela u 37. minutu golom Đanluke Kaprarija. Bio je to izuzetan udarac levonogog fudbalera, a igrači Sasuola su se bunili da je pogotku prethodilo igranje rukom Baraka, koji je uposlio strelca.

Pogodak je ipak priznat i gosti iz Verone su stigli do prednosti.

Na isteku 44. minutu Barak je na veoma komičan način zatresao mrežu i doneo sigurno vođstvo Veroni od 2:0.

U 52. minutu lepu priliku za Veronu propustio je Barak, a samo dva minuta kasnije Đanluka Skamaka je to kaznio i prepolovio prednost gostiju.

Sjajni napadač Sasuola je uhvatio izvanredan volej između dvojice čuvara i postigao izuzetan gol.

Već u 56. minutu sviran je penal za Veronu, a Barak je minut kasnije uz dosta sreće savladao Konsiljija i vratio dva gola viška gostima iz grada Romea i Julije.

Sasuolo se nije predavao pa je Gregoar Defrel glavom nakon kornera u 67. minutu smanjio zaostatak domaćih na svega jedan gol.

U 78. minutu Fraoni je imao priliku da vrati dva gola razlike Verone, ali je njegov udarac u bliži ugao bio lak plen za golmana domaćih.

Sve je ipak bilo gotovo u četvrtom minutu nadoknade kada je Barak zaokružio het-trik i na asistenciju Nikole Kalinića stigao do trećeg gola ovog radnog popodneva, ukupono osmog u italijanskom šampionatu.

Verona je ovom pobedom prestigla Sasuolo i sada se nalazi na desetom mestu sa dva boda više u odnosu na današnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke