Goleada u Strazburu, PSŽ ispustio pobedu u nadoknadi!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 29.04.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Ni tri gola nisu dovoljna za pobedu gostiju.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena kiksnuli su na teškom gostovanju Strazburu odigravši samo 3:3 u derbi meču 35. kola francuske Lige 1 koji je obeležio pogodak domaćih u nadoknadi vremena.

Strazbur je poveo već u trećem minutu nakon sjajnog gola Kevina Gameira posle odličnog pasa sa desne strane i loše reakcije Presnela Kimpembea.

Iskusni napadač je rutinski prišao golu Đanluiđija Donarume i zakucao je u mrežu.

Strazbur je već u devetom minutu postigao drugi gol, ali je ipak pokazano na ofsajd i gosti su ostali samo na minimalnom zaostatku.

U 23. minutu PSŽ je stigao do izjednačenja golom Kilijana Mbapea rutinskom egzekucijom na asistenciju Nejmara.

Hitronogi Francuz je tako stigao do 23 gola ove sezone u sebi prepoznatljivom stilu.

U 42. minutu pokušao je i Nejmar iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla daleko preko gola, a samo minut kasnije daleko ubojiti bio je šut Belegarda, međutim ni ovaj pokušaj nije završio u okviru gola.

U narendom minutu Mbape je pokušao da načini solo-prodor i pao je nakon "sendviča", međutim sudija nije pokazao na penal.

U drugom poluvremenu Strazbur je odlično šutirao u 56. minutu, ali je lopta zamalo završila pored Donaruminog gola.

U 64. minutu nakon izvanredne akcije Hakimi dovodi PSŽ do preokreta i vođstva od 2:1. 

Ogroman posao uradio je Nejmar koji je na bodu uposlio Mbapea, a ovaj je u petercu našao Hakimija kojem nije bilo teško da rutinski zatrese mrežu.

Sve je bilo u 68. minutu kada je Mbape rutinski povisio prednost PSŽ-a na 3:1. Pogotku je prethodila očajna reakcija fudbalera Strazbura, a Mbapeu nije bilo teško da rutinski zatrese mrežu u ovakvoj situaciji.

U 75. minutu Starzbur je stigao do drugog gola pogotkom Dijaloa nakon velike gužve u kaznanom prostoru kada se lopta odbila od Marka Veratija i završila u mreži.

Ovaj pogodak kao da je okuražio domaće, koji je u narednim napadima na sve načine pokušavali da dođu do izjednačenja, a u 78. minutu najbliži izjednačenju bio Gameiro, koji šutira u spoljni deo mreže.

U 90. minutu Dijalo je imao priliku da izjednači rezultat i pomrsi konce PSŽ-u, ali je lopta zatresla samo spoljni deo mreže pre nego što je sudija pokazao da će se igrati još pet minuta nadoknade.

Ipak, Strazbur je do izjednačenja stigao golom Kasija nakon odličnog centaršuta sa leve strane i rutinske reakcije pored nemoćnog Donarume.

Do kraja meča bilo je malo vremena za Poketinove izabranike da dođu do četvrtog pogotka, pa su nakon 35. kola ostali na samo plus 14 u odnosu na Marsej, ali i uz utakmicu više.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke