Goleada u Valensiji, Sevilja srušila hrabri Levante

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 21.04.2022.
20:57
Izvor: Sportske.net

Meč je vrlo lako mogao da ode na drugu stranu.

EPA-EFE/Manuel Bruque
EPA-EFE/Manuel Bruque

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Levanteu 3:2 u uzbudljivom meču 33. kola španske La Lige i tako se probili do drugog mesta za dva boda više od drugoplasiranog madridskog Atletika.

Prvu priliku na meču imao je Levante već u sedmom minutu, ali je golman Sevilje loptu izbacio u korner, a u 13. minutu oprobao se Lukas Okamos, ali udarac napadača gostiju nije bio opasan po gol tima iz Valensije.

Sevilja je ipak povela u 14. minutu zahvaljujući golu Korone nakon odličnog centaršuta Okamposa. Strelac je samo postavio glavu i nije mu bilo teško da zakuca loptu u mrežu.

Već u 17. minutu Levante je zatresao mrežu Sevilje, ali je igra zaustavljena kako bi VAR proverio da li je defanzivac gostiju Dijego Karlos igrao rukom.

VAR je ubedio sudiju na je Karlos nedozvoljeno igrao rukom i Levente je dobio penal. Loptu je u 22. minutu uzeo kapiten Hose Morales i bez problema savladao Bona za 1:1 polovinom prvog poluvremena.

Radost domaćih trajala je svega pet minuta pošto je Korona već u 27. minutu nakon velike greške odbrane Levantea stigao do nove prednosti.

Sevilja je osetila da do poluvremena može i do trećeg gola i na sve načine je pokušavala da može da to učini pre odlaska na odmor.

Levante je početkom nastavka igre imao prvu priliku, ali je Sevilje nekako uspela da se odbrani.

U 60. minutu uzvratila je Sevilja preko Okamposa, međutim njegov udarac glavom je završio pored gola.

Kako je poluvreme odmicalo, Levante je bivao sve opasniji, pa je u 70. minutu dobio penal. Najstrožu kaznu je izborio srpski fudbaler Nemanja Radonja, koji je najpre izvršio pritisak na Akunju, koji je prvo izgubio loptu, pa potom faulirao vezistu.

Morales je u 70. minutu uzeo loptu i promašio ceo gol za šok domaće publike na stadionu u Valensiji.

Pet minuta kasnije Okampos je odlično šutirao na centaršut Ivana Rakitića iz kornera, ali je golman Levantea loptu poslao u korner.

U 79. minutu Rafa Mir je izuzetno šutirao glavom, ali je golman Levantea nestvarno reagovao i poslao loptu u korner.

Sevilja je sve rešila u 82. minutu golom Žila Kundea, koji je izuzetno šutirao i glavom zakucao loptu od stative i gol i tako potvrdio pobedu gostiju iz Andaluzije.

Levante se potpuno vratio samo pet minuta kada je u Soldado na asistenciju Moralesa dao gol i smenjio prednost Sevilje na 3:2, a već u narednom napadu nakon greške Bona, domaćin je vrlo lako mogao do izjednačenja.

Sevilja je ovom pobedom pet kola pre kraja sezone napravila ogroman korak ka plasmanu u Ligu šampiona, dok Levante očekuje grčevita borba da zadrži elitni status.

U drugom meču dana, Rajo Valjekano je slavio u gostima protiv Espanjola 1:0 i tako napravio veliki iskorak u borbi za opstanak u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke