Golman Liverpula golom iskomplikovao bitku, može li peti tim u Ligu šampiona?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.05.2021.
20:07
Izvor: Sportske.net

Samo jedan način, zavisi od finala Lige šampiona!

 Tim Keeton
Tim Keeton

Povezane vesti

Posle drame u Midlendsu i pobede Liverpula golom golmana Alisona, stvari su se zakuvale u borbi za Ligu šampiona u poslednja dva kola. 

Još je 180 minuta, Redsi su se sada vratili u igru, neku nadu imaju Totenhem, Vest Hem i Everton, ako večeras "Karamele" dobiju Šefild Junajted koji je odavno u Čempionšipu.

Mančester Junajted je siguran, ako i izgube dva meča, najveći rival Liverpul ne može da ih stigne, ima sedam bodova manje. Ali, još uvek aktuelni šampion sada diše u vrat Lesteru i pogotovo Čelsiju. 

Upravo će Čelsi u sredu igrati protiv Lestera kući, posle izgubljenog finala kupa, a onda Tuhelov tim poslednjeg dana sezone gostuje u Birmingemu Vili koja je završila već u sredini tabele. Lester posle "Stanford Bridža" čeka Totenhem, nimalo laka situacija, ako izgube u Londonu u sredu, a Liverpul dobije sigurni Barnli, imaće isto bodova koliko i Klopov tim i za par golova slabiju gol razliku. U poslednjem kolu, Liverpul ćeka Kristal Palas, a Lester Totenhem. "Pevci" čekaju Vilu, ali zavise kao i Vest Hem od drugih rezultata, njihova jedina nada je da Liverpul i Čelsi ne dobiju oba meča do kraja, Lester ne mogu da stignu, dakle šanse "Pevaca", kao i "Čekićara", ali i Evertona ne postoje. 

Lester, Čelsi, Liverpul, imaju sličnu gol razliku, to odlučuje u Engleskoj, ne međusobni susreti. 

Može li peti u Ligu šampiona?

Ako Čelsi dobije Siti u finalu Lige šampiona, i bude peti, onda bi Engleska imala pet timova. Dakle Liverpul mora da bude u top četiri, a Čelsi peti, kako bi PL imala pet predstavnika što je najviše moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke