Golmanski obračun Pikforda i Alisona sprečio potpuni spektakl u Merzisajdskom derbiju

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.09.2022.
15:25
Izvor: Sportske.net

Dvojica golmana u svojim najboljim izdanjima! Sjajna utakmica.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona i Liverpula remizirali su danas bez golova na stadionu "Gudison Park" u 6. kolu Premijer lige.

Sve je prštalo od prvog trenutka utakmice. Tempo je bio brz, sa isprva ne mnogo prilika, ali dosta prekršaja i startova na ivici za žute kartone. Tome je doprineo i sudija Entoni Tejlor koji je dopuštao čvršći fudbal i nije sekao igru. Golova je moglo biti, na pretek, ali dvojica golmana su bila izuzetna i na kraju nismo videli promenu rezultata.

Šanse su počele da se stvaraju tek sredinom prvog dela kada je prvo Everton bio taj koji je pripretio. Stativu je spoljnim delom kopačke pogodio Dejvis. Nedugo zatim, usledio je odgovor Liverpula. Darvin je prihvatio dug pas na desnoj strani da bi grudima spustio loptu i iz polu-voleja odlično šutirao, ali je Džordan Pikford paradom odbio udarac do prečke. Već u narednom napadu, Luis Dijaz pogađa stativu.

To je nagovestilo da bismo nešto slično mogli da gledamo i u nastavku susreta. Entoni Gordon bio je ubedljivo najopasniji igrač Evertona, dok je na suprotnoj strani izostao učinak Mohameda Salaha. Egipćanin ne liči na sebe ove sezone kada je individualna predstava u pitanju. 

Liverpul je mnogo bolje otvorio drugo poluvreme. Roberto Firmino je ušao umesto Fabija Karvalja koji je dobio neugodan udarac u jednom od duela i delovao je iza Nunjeza. Šanse su se nizale za goste preko Cimikasa, Firmina i Nunjeza, te Fabinja, no Džordan Pikford je branio apsolutno fenomenalno. Tada je sve prštalo jer je Everton nakon jednog od kornera rivala krenuo u kontru. Imali su pet naprema tri, ali je i Alison na drugoj strani odgovorio podjednako izuzetno.

Nekoliko minuta kasnije, težište igre je bilo na polovini Liverpula, Everton je imao prekid nakon kog je u produžetku akcije Konor Koudi postigao gol. Nekadašnje dete upravo Liverpula radovalo se baš kao i čitav stadion, da bi potom VAR potvrdio da se on ipak našao u ofsajdu.


Do kraja meča, Alison i Pikford su ponovo blistali intervencijama i sprečavali da im se mreža zatrese. Salah je u 96. minutu pogodio stativu što je bila poslednja šansa na utakmici.

Everton i dalje bez pobede u ovoj sezoni Premijer lige, ali ako ovako budu nastupali u narednim mečevima, trebalo bi uskoro da krenu da ih nižu. S druge strane, Liverpul prekida niz od dva trijumfa i nastavlja da zaostaje za Arsenalom i Mančester sitijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke