Gorecka presudio Lajpcigu, Bajern se osamio na vrhu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.04.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda za odbranu titule.

EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN
EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna ostvarili su značajnu pobedu na gostovanju Red Bul Lajpcigu 1:0 u derbiju 27. kola Bundeslige.

Strelac jedinog gola na meču bio je nemački vezista Leon Gorecka postigavši u 38. minutu lep gol na asistenciju Tomasa Milera, koji se ispostavio kao dovoljan za plus sedam u odnosu na Lajpcig na isto toliko kola pre kraja šampionata.

U finišu prvog poluvremena solidne pokušaje imali su Leroj Sane i Maksim Čupo-Moting, ali je domaćin na poluvreme otišao sa minimalnim zaostatkom.

Uvodna trećina nastavka protekla je u znaku bolje igre domaćina oličene u pokušajima Marsela Zabicera i Danija Olma, ali je Bajern uspeo da prebrodi ovaj kritičan period.

Posebno je bio nezgodan udarac Zabicera u 59. minutu kada se Manuel Nojer prilično isprsio da pošalje loptu u korner.

Poslednjih 15-ak minuta meča Julijan Nagelsman je dodatno pojačao napad, ali pravih šansi pred golom Nojera praktično da nije ni bilo.

Bajern se tako posle teškog gostovanja osamio na tabeli i sa plus sedam na isto toliko kola do kraja završio ogroman posao na putu odbrane titule.

Ovaj rezultat značiće izabranicima Hansija Flika i na psihološkom planu pošto ih za nekoliko dana očekuje utakmica protiv Pariz Sen Žermena u četvrtfinalu Lige šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke