Gori u BiH: "Tako je, Lalatoviću, mi nemamo pojma"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.07.2022.
20:13
Izvor: Sportske.net

Haos u Bosni i Hercegovini...

@albatinclub/Twitter
@albatinclub/Twitter

Povezane vesti

Mnoge su zabolele reči Nenada Lalatovića nakon ispadanja od Toršavna, što je prokomentarisano kao debakl Borca iz Banjaluke. 

Između ostalog, on je istakao i da "niko ništa ne zna".

" Imam ja nešto da poručim svima koji tako komentarišu. Vi ništa ne znate, čim tako pričate. Došao je neko ko sme da vam kaže - vi apsolutno ništa ne znate. Nemate pojma o životu, da vam kažem ja", rekao je Lalatović tada. 

Jedan od onih koji su se našli uvređeni, jeste i Milenko Bošnjaković, stručnjak koji trenutno nema tim, a trenirao je svojevremeno Tuzla siti i Slobodu iz Tuzle. 

"Tako je Lalatoviću, mi nemamo pojma. 

Prošlu sezonu smo počeli sa pet trenera van BiH na klupama premijerligaša. Pet bosansohercegovačkih trenera bez posla. Hajde dobro, otvoreno je tržište.

Ali nije ni to sve. Njih petorica su doveli po najmanje dva pomoćnika van BiH, to je još desetorica trenera bez posla. Hajde dobro. 

Njih petnaestorica su doveli najmanje 2-3 igrača van BiH sa sobom, a oni jako brzo, po pravilu, napuštaju klub kada treneri dobiju otkaz.

Saberite sada koliko je naših mladih igrača moralo da se spusti u rang niže. Koliko je to ugašenih snova. Koliko je to novih radnika po bauštelama i uporedo igranja po nemačkim četvrtim ili petim ligama.

Koji su trag ostavili ti stručnjaci i igrači u Premijer ligi BiH? Koja je dobit za bosanskohercegovački fudbal?

U pravu je čovek, pojma mi nemamo, ostali znaju. Koliko naših trenera ima u ligama u okruženju? Znate zašto ih nema? Zato što su pametni. Razvijaju svoju decu i svoj stručni kadar, razvijaju svoje buduće reprezentativne trenere i igrače.

Svi ćute. I treneri koji po ćoškovima kukaju kako nemaju posla. I igrači koji se odriču fudbala u kojem su od šeste godine. Ćute i oni koji se nešto pitaju u fudbalu u BiH.

Da se Velež vodio tom logikom, nikad moj Feđa Dudić ne bi pokazao šta zna niti bi Velež imao ove uspehe koje ima, verovali u svoje.

Ja idiot ponovo ne mogu, mada me ova prica najmanje dotiče. Toliko", rekao je Bošnjaković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke