Gospodine Eriče, vreme je! Totenhem "razbio" katastrofalni Junajted

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.09.2024.
19:27
Izvor: Sportske.net

Strašno je na šta liči velikan sa "Old Traforda".

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Erik ten Hag bi još koliko večeras morao da dobije otkaz u Mančester junajtedu! Sve drugo će biti nastavak agonije za ovaj slavni klub, koji polako, ali sigurno tone u prosečnost...

Njegov tim je poražen od Totenhema na "Old Trafordu" rezultatom 3:0 u šestom kolu Premijer lige, a prema svemu viđenom na terenu, može se konstatovati da domaćin može da bude zadovoljan što je izgubio sa "samo" tri gola razlike.

"Pevci" su "razbili" očajni Junajted, Timo Verner se, u svom stilu, ispomašivao, a posle ove utakmice bi zaista trebalo da se desi pravo čudo pa da holandski stručnjak sačuva svoj posao.

Elem, tri boda Totenhemu, koji je igrao bez povređenog Sona, doneli su Brenan Džonson u trećem, Dejan Kuluševski u 47. i Dominik Solanke u 78. minutu, a treba napomenuti da je Junajted od 42. minuta igrao sa desetoricom, zbog direktnog crvenog kartona Bruna Fernandeša.

Nije ni Totenhem blistao na početku sezone, ali je znao da mu je sada velika šansa da slavi na nekad "neosvojivoj tvrđavi" za njega. 

Mančester izleda očajno u svim linijama, pogotovo u poslednjoj i to se najbolje videlo u trećem minutu, kada su gosti iz Londona poveli.

Van de Ven je duboko na svojoj polovini presekao napad domaćih koji je vodio Rašford, a onda se potpuno neometan od strane užasnih defanzivaca Junajteda stuštio po levoj strani sve do kaznenog prostora, tamo je poslao pas u peterac za Džonsona, koji je izvršio rutinsku egzekuciju, za 0:1.

Do 20. minuta su "dobre vile" sačuvale "crvene đavole". Imao je Totenhem dve kolosalne prilike, a Brenan Džonson je pogodio i stativu.

Do kraja prvog poluvremena je i domaćin pogodio stativu preko Garnaća, dok je na drugoj strani Timo Verner upropastio dva zicera.

Crveni karton Bruna Fernndeša je otvorio još prostora za Totenhem, koji je drugi gol dao u 47. minutu.

Ponovo su "Spursi" izveli munjevitu kontru posle greške domaćih na njihovoj polovini, Brenan Džonson je "proleteo" po desnom boku, uposlio Kuluševskog, a ovaj je atraktivnim udarcem sa nekih 6-7 metara matirao Onanu, za 0:2.

Nakon toga se Junajted otvorio, izveo je nekoliko opasnih akcija, Totenhem je izdržao nalet i zadao konačni udarac u 78. minutu.

Rezervista Bergval je imao prvi kontakt sa loptom tako što je izveo korner sa leve strane, gađao je na prvoj stativi drugog rezevistu Sara, koji je, takođe, u prvom kontaktu sa loptom glavom spustio loptu do Solankea, a ovaj je iz peterca pogodio metu, za 0:3.

Nakon ovog susreta, Totenhem je osmi na tabeli sa 10 bodova, a Junajted je 12. sa tri boda manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke