Gosti harali Francuskom, samo Rajkovićev Rems izgubio na gostovanju!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.04.2022.
16:56
Izvor: Sportske.net

Ko kaže da je domaći teren velika prednost?

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Mečevima od 15 časova nastavljeno je 30. kolo u francuskoj Ligi 1. Gosti su danas bili sjajni i pobedili na četiri od pet utakmica.

Marsej je posle preokreta bio ubedljiv na gostovanju Sent Etjenu, rezultat je bio 4:2 za drugoplasirani tim prvenstva.

Domaćin koji se bori za opstanak poveo je već u devetom minutu preko Gabonca Denisa Buange. Dimitri Paje izjednačio je u nadoknadi prvog poluvremena iz penala. Gosti iz Marseja odigrali su sjajno u drugom poluvremenu.  Prvo je autogol u 60. minutu postigao Timoti Kolodžijadžak i tako svoj tim "gurnuo" ka porazu.  Posle drugog penala na meču Marsej je poveo sa 3:1, ovoga puta siguran sa bele tačke bio je Bamba Dijeng u 68. minutu, da bi  Amine Harit postavio konačan rezultat pet minuta kasnije. Luka Duat je uspeo da u finišu meča ublaži poraz Sent Etjena.

Rems nije odoleo sa igračem manje na gostovanju Troji, domaćin je slavio sa 1:0. 

Gosti su ostali sa igračem manje u 54. minutu, kada je crveni karton dobio Azor Matusiva. Predrag Rajković je čuvao bod Remsu sve do 93. minuta, ali je Reno Ripar uspeo da savlada našeg čuvara mreže i donese sva tri boda Troji.

Monako je stigao do važne pobede u Mecu, bilo je 2:1 za goste iz kneževine.

Visam Ben Jeder doveo je Monako u vođstvo u prvo minutu drugog poluvremena. Ibrahim Amadu je izjednačio u 63. minutu, da bi deset minuta kasnije Majron Boadu doneo bodove svom timu.

U preostalim utakmica Nant je savladao Klermon sa 2:3, dok je Brest slavio u Monpeljeu sa 2:1. Naš reprezentativac Mihailo Ristić propustio je meč zbog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke