GOTOVO - Ćavi je bivši!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.01.2024.
22:11
Izvor: Sportske.net

Očekivan potez čelnika Barselone.

EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Povezane vesti

Ćavi Ernandez od 30. juna više neće biti trener Barselone, objavila je Marka.

Još uvek aktuelni šampion Španije je večeras izgubio na svom terenu od Viljareala sa 5:3 u La Ligi, sastanak čelnika kluba se desio odmah nakon tog debakla i doneta je odluka da se po završetku ove sezone potraži novi trener.

Predsednik Đoan Laporta je po završetku sastanka pozvao Ćavija na razgovor i nakon toga je legendarni igrač Barse objavio saopštenje:

"Odlučio sam da posle 30. juna neću nastaviti ovaj posao. Milsim da je ovo razuman potez. Oslobodio sam se. Ne želim da klubu budem teret, želim da budem rešenje", objasnio je Ćavi.

Čelnici Barselone su na istom sastanku "stavili na sto" i mogućnost da se ekipa pojača do kraja januarskog prelaznog roka.

Katalonci su nakon 21 odigranog kola u La Ligi treći na tabeli sa 44 boda, što je deset manje od lidera Reala. Ispali su u četvrtfinalu Kupa Kralja od Atletik Bilbaa, izgubili su finale Superkupa od Reala, a u osmini finala Lige šampiona ih očekuje dvomeč sa Napolijem.

Elitno evropsko takmičenje biće i jedina šansa da se Ćavi od kluba oprosti sa nekim trofejom, ali to bi bio nesvakidašnji podvig, s obzirom na to na šta mu ekipa liči u ovom trenutku.

Barsu je Ćavi preuzeo 2021. godine i prošle sezone joj je doneo titulu prvaka Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke