Gotovo - Liverpul "pazario" štopera, čije mesto zauzima?

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.05.2021.
16:45
Izvor: Sportske.net

Najave se obistinile.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul dogovorio je prvi letnji transfer i pojačaće se na poziciji štopera.

Na "Enfild" stiže talentovani defanzivac RB Lajpciga Ibrahima Konate, koji se ranije dovodio u vezu sa ovim klubom i nakon što je objavljeno da su pregovori u poodmakloj fazi, usledila je informacija da je Konate dogovorio lične uslove sa "crvenima".

On će potpisati ugovor do 2026. godine i predstavljaće jednog od stubova ekipe u sezonama koje dolaze.

Sportski sektor kluba će u narednim nedeljama finalizirati transfer sa Lajpcigom, nakon čega će uslediti i predstavljanje dvadesetdvogodišnjeg Francuza.

Dolazak Konatea mogao bi da promeni situaciju nekog od štopera Liverpula, ali je pitanje kojeg. Silne povrede Žoela Matipa mogle bi da budu iskra koja će mu pokazati put iz Mersisajda, dok i dalje nije odlučeno šta će biti sa Ozanom Kabakom koji je na pozajmici iz Šalkea. Liverpul je zadovoljan partijama koje pruža mladi Turčin i imaju opciju da ga otkupe od kluba iz Gelzenkirhena za 20 miliona, ali je i dalje neizvesno šta će se dogoditi u njegovom slučaju.

Ben Dejvis koji je stigao zimus iz Prestona nije nastupio niti jednom i prava je misterija šta se događa sa njim i kakva će biti njegova budućnost.

Kada je reč o Konateu, on je odigrao 20 mečeva za Lajpcig ove sezone u svim takmičenjima i ima jedan postignut pogodak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Friday, 14.05.2021
17:37

Matip je odlican stoper ali cesto, precesto povredjen. Vvd izlazi iz povrede kolena i puni 30 godina. Gomez je mlad ali je pocepao koleno. Nijedan nije citav. Dejvis ce biti prodat, filips ce biti cetvrti stoper jer je pokazao da na njega moze da se osloni kad zagusti. Vvd i konate ce biti stoperski par a Kabak ce sigurno biti otkupljen jer igra dobr, mlad je i pre svega ultra jeftin za danasnje uslove.