Gotovo! Ten Hag uzeo olovku, ovo su pet ključnih pitanja za Junajted!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 17.04.2022.
10:34
Izvor: Sportske.net

Posle potpisa, sledi rešavanje brojnih nepoznanica. Ovo su glavne...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Više nema nikakve dileme, Erik Ten Hag će biti novi trener Mančester Junajteda. Holanđanin će već sledeće nedelje potpisati četvorogodišnji ugovor sa klubom, a nakon toga sledi rešavanje ključnih pitanja pred novu sezonu.

Ovo su, kako tvrde mediji u Engleskoj i Holandiji pet ključnih stvari.

1. Ko će biti novi pomoćnik? Van Persi je odbio, jer želi da zbog porodice ostane u Holandiji. Pominjan je Stiv MekLaren koji je bio Fergijev pomoćnik i kome je sam Ten Hag bio asistent u Tventeu, ali to su samo glasine. Novi menadžer će sa sobom povesti Mičela van de Gaga, ali želi još jednog člana stručnog štaba koji poznaje situaciju u klubu. Izgleda da će to biti Rene Mulenštajn koji je radio u Fergijevom stručnom štabu.

2. Sudbina Kristijana Ronalda je takođe nepoznanica. Problem je u suštini filozofije novog trenera koji zahteva presing, Ronaldo tome ne može da odgovori. Postoje mišljenja da je Ten Hag u Ajaksu uspeo da izvuče najbolje od igrača koji nisu jaki u pritisku na loptu, kao što je naš Dušan Tadić, ali u Engleskoj je tempo mnogo jači. Uz to Ten Hag ne može da natera Kristijana da se menja, razgovaraće i sa ostalim igračima koliko njegov ego utiče na tim. Ipak, saznaje se da ga ne vidi u timu za narednu sezonu.

3. Sa kim će Ten Hag raditi u sportskom sektoru? Razgovarao je sa Flečerom i Murtom, on nema ništa protiv da ostanu, ali traži da se skautska mreža reformiše i to mu je najveća zamerka Junajtedu. Da li će dovesti nove skauze, ostaje da se vidi, ali sigurno da je dobio obećanje da će se nešto promeniti.

4. Prelazni rok je glavna tema. Ten Hag nije tražio odlučujuću reč u transferima, ali mediji tvrde da je već rekao da tim čeka potpuna promena u veznom redu. Van de Bek će se vratiti sa pozajmice, odlaze Matić, Mata, Pogba, Lingard, novi trener se slaže da klub pokuša da dovede Deklana Rajsa ili Kalvina Filipsa, Džad Belingem je nerealna meta, Dortmund neće prodati Engleza. U napadu, nema mesta za Kavanija, Grinvud je pod optužbom za silovanje, Ronaldo kako rekosmo pod lupom, novi napadač je potreba. Da li će Junajted dovesti Alera iz Ajaksa, teško je reći, on nije blistao svojevremeno u Vest Hemu, i dalje se pominje Kejn, sigurno je da je klubu potreban centralni napadač.Već je kandidovan Urugvajac iz Benfike, ali portugalskim medijima nije baš za uvek verovati. Uz to, treba da se reši sudbina Marsijala, on je izrazio želju da ostane u Španiji.

5. Poslednje je jezik, verovali ili ne. Ten Hag govori engleski, ali u Holandiji ga ismevaju zbog naglaska. Velika većina Holanđana perfektno govori jezik, Ten Hag ga nije dobro naučio u mladosti, i sada ima problema, iako napreduje. Smatra se da u prvo vreme mora da ima prevodioca kako bi bio siguran da ga igrači potpuno razumeju. Problem je u akcentu, Holanđani sa istoka zemlje ne govore baš ni književni holandski, pa je često zbog toga bio ismejavan, iako su te kritike utihnule kada je počeo da pobeđuje sa Ajaksom.

Sa Ajaksom ima prilike danas da osvoji novi trofej, šesti za pet sezona koliko je u klubu. "Kopljanici" igraju finale kupa protiv PSV na "De Kajpu", čeka nas veoma zanimljiv meč, a po nama bolje je da na AdmiralBet igrate na golove, nego pobedu favorita, jer bi meč mogao da bude neizvesniji nego što se misli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke